Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:35 MHP’DEN MİLLİ BİRLİK VE DAYANIŞMA TOPLANTISI
- 15:34 ORDU TİCARET FESTİVALİ İÇİN İLK ADIM ATILDI
- 14:14 İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ FAALİYETLERİ TAMAMLANDI
- 13:39 YENİLEME SÜRESİ UZADI!
- 13:39 70 İLDE UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 12:52 ÜNYE KALESİ’NE BÜYÜK İLGİ
- 12:47 “YENİ BİR TESCİL KADASTRO SEFERBERLİĞİ BAŞLATILMALI”
- 12:16 ŞANLITÜRK, İŞ GELİŞTİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 12:16 OSKİDEN KAÇAK SU DENETİMİ
- 12:03 ÜNYE’DE BİR HAYAL DAHA GERÇEK OLDU
- 12:01 “KADINLARIMIZIN EMEĞİNİN DEĞERE DÖNÜŞMESİ BİZLERİ MUTLU EDİYOR”
- 11:58 612 BİN 651 ÇOCUK SUÇA SÜRÜKLENDİ
- 11:57 KIZILAY ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEDE ÖN SAFTA
- 10:37 İREM BEŞİKTAŞ’TA
- 10:36 SÜPER LİG’DE SEZON KARARI
GALENDER: MÜLAKAT SİSTEMİ KALDIRILMALI

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Kamu istihdamının kadrolu memurlar ve daimî işçiler şeklinde iki ana esas üzerinde şekillenmesi gerektiğini belirterek mülakat sisteminin kaldırılması gerektiği belirtti.
Atama, görevde yükselme, tayin ve terfilerde liyakat esaslı bir yapıya geçilmeli, adam kayırmanın ve haksızlığın aracı olan mülakat sistemi kaldırılmalı, yazılı sınava öncelik verilmesi gerektiğini ifade eden Galender, “Kamu hizmetlerinin çeşitliliğinin artması, mesleki gereklilik ve personelin niteliklerinin yükselmesine paralel olarak yeni hizmet sınıfı ihdasına gidilmelidir. Yıllardır sorunlarına çözüm bekleyen yardımcı hizmetler sınıfı personeli genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmelidir” dedi.
Eşitlik adalet demek değildir diyen Galender, şunları söyledi: “Ücret sistemi sadeleştirilmeli, ücret adaletsizliğine neden olan ödeme unsurları ortadan kaldırılmalı, kamuda tüm personelin görevlerine, eğitim durumlarına ve niteliklerine uygun adil bir ücret almaları sağlanmalıdır. Özellikle belirtmek isterim ki, eşitlik adalet demek değildir.”