HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Ocak 2024 Pazar Saat: 14:43

FATSA’DA SIFIR ATIK TOPLANTISI

Fatsa’da Sıfır Atık Yönetim sisteminin bir parçası olan Kamu Kurum ve Kuruluşlar, işletmelere, Fatsa Belediyesi ve Fatsa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık Yönetimi konusunda toplantı organize edildi. Toplantıda Bakanlık
FATSA’DA SIFIR ATIK TOPLANTISI

Fatsa’da Sıfır Atık Yönetim sisteminin bir parçası olan Kamu Kurum ve Kuruluşlar, işletmelere, Fatsa Belediyesi ve Fatsa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık Yönetimi konusunda toplantı organize edildi.

Toplantıda Bakanlık yetkilisi Ordu Çevre Şehircilik İl Müdürü Cansu Başköy ve Serhat Öztürk tarafından kurum yetkililerine Entegre Atık Çevre Bilgi Sistemi ve sistemde yaşanan aksaklıklarla ilgili sunum gerçekleştirildi.

“2017 DE AYLIK AMBALAJ MİKTARI 4-5 TON İKEN 2023’DE BU MİKTAR AYLIK 210 TONA ÇIKTI”

  Toplantıda ilk olarak Kurumlarda Sıfır Atık yönetim Sisteminin Kuruluşu, izlenmesi ve sürekliliğinin sağlanması için Belediyenin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler veren Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli, “Kurum yetkililerinin yetki ve sorumlulukları kapsamında yükümlülüklerini yerine getirmelerinin, kurum içinde ihtiyaçlar bazında seçimlerinin ve kararların Sıfır Atık Yaklaşımını destekleyecek kararların Küresel Isınma ile en etkin mücadele olacağı konusunda da öneri ve bilgiler paylaşırken, tüm kurum yetkililerinin bu bakış açısıyla başta kendilerinin Sıfır Atık yaklaşımını benimseyip uygulamaları ve örnek olmaları gerekiyor. Bu konu da personel ve kurum müşterilerini teşvik, ödül vb. uygulamalarla çalışanlarında dahil edilmesinin ve uygulamanın doğru anlaşılarak hayata geçirilmesi son derece önemli. 2024 yılında Sıfır Atık toplama noktalarını 300 den 450’ye çıkararak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Okullarda yapılan eğitimlerin ve ilçede hemen hemen her mahallede oluşturulan toplama noktalarının artırılması ile birlikte, 2017 de aylık ambalaj miktarı 4-5 ton iken 2023’de bu miktar aylık 210 tona çıktı. Bu rakam Türkiye hedeflerinin yine de altın da ve her kurumun kendi ölçüsünde atıkla ilgili hedefler oluşturmaları gerekiyor. Verimliliğin artması konusunda da, göstermelik değil gerçekçi hedefler ve çalışmalarla Belediye Sıfır Atık Yönetim çalışmalarına katkı sağlamaları son derece önemlidir.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : FATSA’DA, SIFIR, ATIK, TOPLANTISI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız