HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Ocak 2024 Salı Saat: 12:31

ÖĞRENCİLER GELECEĞE HAZIRLANIYOR

Orduda eğitim gören 7. ve 8. sınıf öğrencileri; ilgi duyduğu ve yönelmeyi düşündüğü mesleğin, kendisince bilinmeyen yönleri ile ilgili bilgi sahibi olması, öğrencilere varlığından haberdar olmadığı ya da hakkında yanlış ve eksi
ÖĞRENCİLER GELECEĞE HAZIRLANIYOR

Ordu'da eğitim gören 7. ve 8. sınıf öğrencileri; ilgi duyduğu ve yönelmeyi düşündüğü mesleğin, kendisince bilinmeyen yönleri ile ilgili bilgi sahibi olması, öğrencilere varlığından haberdar olmadığı ya da hakkında yanlış ve eksik bilgi sahibi olduğu mesleklerin tanıtılması, böylece görüş alanını genişletip daha zengin bir seçenek grubu arasından uygun seçimi yapmasına yardımcı olunması, çeşitli mesleklere karşı kalıplaşmış inanış ve önyargılarını sorgulama alışkanlığı kazandırılması, topluma yararlı ve kişinin kendini geliştirmesine olanak veren her mesleğin saygıya değer olduğu görüşünün benimsenmesi amacıyla Ordu Valisi Muammer Erol himayelerinde, Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde "Hayalimdeki Meslek" Projesi başlatıldı.

"Hayalimdeki Meslek" Projesi ile öğrencilere mesleki rehberlik yapan öğretmenler başta olmak üzere, sınıf rehber öğretmenlerine Mesleki ve Teknik Eğitim, Ortaöğretim ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı liseler ile ilgili bilgiler verilmesi ve öğrencilere sağlıklı yönlendirmeler yapılması, velilere çocuklarının mesleki yönelimleri ve tercihleri ile ilgili bilgilendirme ve meslek tanıtımı yapılması ile bunun sonucu olarak, ülkemizin ihtiyacı olan kaliteli, mesleğini seven, kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olunması ve istihdamın artması da amaçlanıyor.

Proje kapsamında Ordu genelinde 2023 Aralık ayı sonuna kadar öğrencilerimize 229 etkinlik düzenlenmiş olup 7. ve 8. sınıf öğrencilerin den toplam 8.259 öğrenciye ve 4.003 veliye ulaşıldı. Meslek erbapları ile birlikte ortaokullara ziyaretler düzenlenmiş, hem meslekler tanıtılmış hem de meslek liselerinin afiş ve broşürlerini dağıtılıp tanıtımları yapıldı. 7. ve 8. sınıf öğrencileri, meslek liselerini ve çeşitli iş kollarına ait yerleri ziyaret etmiş; ortaokulları tarafından veli bilgilendirmeleri, veli ziyareti, toplantı, birebir görüşme ile kariyer günleri kapsamında polis, asker, doktor, avukat gibi meslekler yanında elektrik ustası, berberlik gibi mesleklerin tanırımı gerçekleştirildi.

 "Hayalimdeki Meslek" Projesi, Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen takvim çerçevesinde farklı mesleklerin tanıtımı ve çeşitli etkinliklerle yıl sonuna kadar devam edecek.

 

Anahtar Kelimeler : ÖĞRENCİLER, GELECEĞE, HAZIRLANIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız