HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Ocak 2024 Perşembe Saat: 13:33

"EN ÖNEMLİSİ AZ TÜKETMEK"

Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Küresel Isınmanın etkilerini azaltmak için bireysel olarak yapılabilecek uygulamalar ve önlemler için anaokullarında farkındalık eğitimlerini sürdürüyor. İklim Değişi
"EN ÖNEMLİSİ AZ TÜKETMEK"

Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Küresel Isınmanın etkilerini azaltmak için bireysel olarak yapılabilecek uygulamalar ve önlemler için anaokullarında farkındalık eğitimlerini sürdürüyor.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli Ömer Hüseyin Çağatay Ana Okulu’nda minik öğrencilere, Küresel ısınmanın yaşamımıza olan olumsuz etkileri ve yapılabileceklerle ilgili olarak atıksız yaşam ve geri dönüşüm konularında bilgi verdi. Ateşli minik öğrencilere ayrıca iklim değişikliğine karşı organik atıklardan kompost yapımı konusunda, Bokashi Kompost Uygulama seti ile birlikte uygulama eğitimleri verdi.

"SUSUZLUK VE GIDA 

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli eğitim sonunda yaptığı açıklamada, "Eğitimlerimiz çok güzel geçiyor. Çocuklarımıza Küresel ısınmanın etkilerini, küresel ısınmanın etkilerini durdurabilmek için bireysel olarak neler yapabiliriz onlarla ilgili bilgiler verdik. Onun dışında ayrıca küresel ısınmanın etkileri sonucu ortaya çıkabilecek susuzluk, gıda, gıda eksikliği ve gıda kıtlığına karşı önlem almaya çalışıyoruz. Hepimizin köyü var, köylerimizde ve okulumuzda özellikle atıklardan, organik atıklardan kompost yapımı konusunda bilgiler verdik. Bunun takipçisi olacağız. Minik öğrenciler birkaç ay sonra oluşan kompost da kendi bitkilerini, kendi sebzelerini, meyvelerini yetiştirebilecek. Bunun yapımıyla ilgili bilgiler verdik." dedi.

Kaynakta ayırmanın çok önemli olduğunu ifade eden Derya Özcan Ateşli, "Ama en önemlisi de az tüketmek çok önemli. Ne kadar az tüketir isek o kadar az atık oluştururuz. Onunla ilgili çocuklarımıza özellikle vurgulayarak bilgi verdik. Atık pilleri, elektronik atıkları, geri dönüşüm atıklarını, organik atıklarını, hepsini kaynakta biriktirip atık pilleri okullara götürdüğümüz atık pil kutularına atacaklar. Yine aynı şekilde geri dönüşümlerini de mavi kumbaralara ve iç mekan kutularına atacaklar. Elektronik atıklarını, bitkisel atık yağları yine aynı şekilde evlerinde, okullarında, kaynakta ayrı biriktirip hepsini belediyemizin atık toplama noktalarında bulunan atık biriktirme ekipmanlarını atacaklar. Yağları da aynı şekilde atık yağ kutularına atacaklar. Çocuklarımızı özellikle örgütlüyorüz ki evde biriken tüm atıklarını, özellikle atık yağlarını lavabodan annelerine döktürmemelerini istiyoruz. Çünkü dökülen lavaboya dökülen her atık yağ alıcı ortam dediğimiz bizim denizlerde, göllerde ve sulardaki tüm canlıların yaşamını bitiriyor. Oksijen almasını engellediği için orada bataklık haline dönüşmesini ve canlıların yok olmasına sebep oluyor. Özellikle çocuklarımıza bunu anlattık ki etkili olsun." diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : "EN, ÖNEMLİSİ, AZ, TÜKETMEK"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız