HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Ocak 2024 Salı Saat: 13:48

TARIMDA KÖKLÜ DEĞİŞİM

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in sayesinde 5 yılda 31 bin 200 dekar atıl arazi tarıma açıldı. Yeni tarım alanlarından adeta bereket fışkırdı. Ordu modelinin hayata geçirmesi ile il genelinde 5 yılda köklü
TARIMDA KÖKLÜ DEĞİŞİM

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in sayesinde 5 yılda 31 bin 200 dekar atıl arazi tarıma açıldı. Yeni tarım alanlarından adeta bereket fışkırdı. Ordu modelinin hayata geçirmesi ile il genelinde 5 yılda köklü değişimler yaşandı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve geldiği günden bu yana uyguladığı ‘nitelikli tarım’ projeleri ile il genelinde kullanılmayan boş tarım arazileri üretime açıldı. Başkan Güler’in uygulamaları sayesinde il genelinde 2019 yılından bu yana 31 bin 200 dekar âtıl alan tarım ve üretime kazandırıldı. Arazilerini üretime açan üreticilere her türlü tohum desteği de sağlandı.

5 YILDA KÖKLÜ DEĞİŞİMLER YAŞANDI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarımda Ordu modelini hayata geçirmesi ile il genelinde 5 yılda köklü değişimler yaşandı. Ordu’da fındık tarımının diğer ilçelere göre daha az yapıldığı başta Mesudiye ve Akkuş ilçeleri olmak üzere, makineli tarıma uygun geniş arazileri ve yaylalarıyla, hayvancılığa elverişli ilçelerdeki üreticilere önemli destekler verildi. İlk olarak 2019 yılında, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Orman Müdürlüğü iş birliğinde başlatılan ‘Âtıl Tarım Arazilerinin Üretime Kazandırılması Projesi’yle il genelindeki üreticilere tohum desteği sağlandı.

ATIL ARAZİLER YENİDEN ÜRETİME AÇILDI

Tarıma elverişli olduğu halde çeşitli sebeplerden dolayı ekilmeyen tarım arazilerinin üretime kazandırılması amacıyla 5 yılda siyez buğdayı, arpa, yulaf, yonca, korunga, fiğ, mısır, soya fasulyesi, patates, nohut, yeşil mercimek, 5'li kaba yem karışımı ve ryegrass bitkilerini kapsayan tonlarca tohum dağıtıldı. 2019 yılından bu yana verilen desteklerle birlikte 31 bin 200 dekar atıl arazi yeniden üretime açıldı.

HEM ÜRETİCİ HEM BESİCİ HEMDE ORDU KAZANDI

Yeni arazilerin üretime açılmasıyla birçok yeni ürün Ordu’nun verimli topraklarıyla buluştu. Ağırlıklı olarak Mesudiye ve Akkuş ilçelerinde yürütülen çalışmalarda hayvancılık ile uğraşan üreticinin yüzü güldü. Ekimi yapılan tohumlarla birlikte yem maliyeti düşerken hayvancılığa olan ilgi de her geçen gün artmaya başladı.

Öte yandan siyez buğdayı, nohut, yeşil mercimek, mısır ve patates gibi gıda ürünlerinin üretimiyle Ordu’ya da ekonomik olarak girdi sağlanmış oldu.

Anahtar Kelimeler : TARIMDA, KÖKLÜ, DEĞİŞİM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız