HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Şubat 2024 Çarşamba Saat: 12:33

SEVMEK, RUH SAĞLIĞINA İYİ GELİYOR!

Sevginin ruh sağlığımızı iyileştirebilen önemli bir faktör olduğunu dile getiren Psikiyatri Uzmanı Dr. Dilek Günaydın, “Psikiyatrik hastalıkların tedavisinde sevginin ve destekleyici ilişkilerin rolü oldukça büyüktür. Sevgi, duygusa
SEVMEK, RUH SAĞLIĞINA İYİ GELİYOR!

Sevginin ruh sağlığımızı iyileştirebilen önemli bir faktör olduğunu dile getiren Psikiyatri Uzmanı Dr. Dilek Günaydın, “Psikiyatrik hastalıkların tedavisinde sevginin ve destekleyici ilişkilerin rolü oldukça büyüktür. Sevgi, duygusal bağları güçlendirir, stresi azaltır, anksiyeteyi ve depresyonu hafifletebilir, özsaygıyı artırabilir ve genel ruh halini iyileştirebilir” dedi.

Medical Park Ordu Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Uzm. Dr. Dilek Günaydın,14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle sevginin iyileştirici gücü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İlişkilere bağlılığı artırıyor

Psikiyatrik hastalıklarla mücadele eden kişiler için sevgi ve anlayış dolu bir ilişkinin tedavi sürecinde destekleyici bir etkiye sahip olabildiğini belirten Uzm. Dr. Günaydın; “Sevgililer Günü gibi günler, bu duygusal bağların ve ilişkilerin önemini vurgulamak için harika bir fırsattır. İlişkilerde bağlılığı artırabilir ve psikolojik refahı güçlendirebilir. Bu özel gün, sevdiklerimize olan sevgimizi ifade etmek ve birlikte geçirdiğimiz zamanı değerlendirmek için güzel bir fırsattır” diye konuştu.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Sevginin bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkisi olabileceğini gösteren bazı araştırmalar olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Günaydın, “Sevgi ve bağlılık dolu ilişkilerin, stresi azalttığı, stresin bağışıklık sistemini olumsuz etkileyen etkilerini dengelediği düşünülmektedir. Günlük yaşamda stresin tamamen ortadan kaldırılması mümkün değildir. Stres, kortizol gibi hormonların salınmasına neden olarak bağışıklık sistemini zayıflatabilirken, sevgi ve destekleyici ilişkilerin varlığı, stresle başa çıkma becerilerini artırabilir ve dolayısıyla bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir” dedi.

Stresi azaltıyor

Sevginin ve mutlu ilişkilerin beyinde olumlu kimyasalların salgılanmasını sağladığını ve bu durumun da bağışıklık sistemi üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Günaydın, “Örneğin, endorfin ve oksitosin gibi kimyasalların salınması, stresi azaltabilir ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir. Pozitif sosyal ilişkilerin ve sevginin genel sağlığımız üzerinde birçok olumlu etkisi vardır. Sevginin gücü, her gün hayatımıza anlam ve değer katmaktadır” diyerek sözleri i sonlandırdı.

 

Anahtar Kelimeler : SEVMEK, RUH, SAĞLIĞINA, İYİ, GELİYOR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız