HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Mart 2024 Cuma Saat: 15:39

SAĞLIK PERSONELİ EĞİTİMDEN GEÇTİ

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Koordinasyonunda düzenlenen yenidoğan canlandırma / neonatal resüsitasyon programı (nrp) eğitimi sertifika töreni yapıldı.
SAĞLIK PERSONELİ EĞİTİMDEN GEÇTİ

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Koordinasyonunda düzenlenen yenidoğan canlandırma / neonatal resüsitasyon programı (nrp) eğitimi sertifika töreni yapıldı.

         Törene Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Emrah Çelenk, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Özerhan Özer, Destek Hizmetleri Başkanı Ömer Tok, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcıları Uzm.Dr. Volkan Karabacak ve Dr. Adnan Sert, katıldı.

         NRP eğitimi üniversite kamu ve özel hastanelerden katılan 50 sağlık personelinin katılımıyla 28-29 Şubat 1 Mart 2024’te Tokat ve Samsun’dan gelen NRP eğitimcileriyle gerçekleştirildi.

         Ordu İl Sağlık Müdürü Op.Dr.Dursun Tüzün, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de solunum sıkıntısı,  yenidoğanda sorun olmayı sürdürmekte ve özel bir yenidoğan deneyimi olmayan kurumlarda da yenidoğan canlandırma gereksinimi doğabilmektedir.

         Solunum sıkıntısı ile doğan bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin sonuçları, yaşamın niteliğini doğrudan etkileyerek tüm bir yaşam boyunca sürecek sonuçlar doğurur. Her yenidoğanın, yeterli bir canlandırmaya hakkı vardır. Bu ise; doğum odasında uygun gereçlerin her an hazır olmasıyla birlikte, burada çalışan sağlık personelinin yenidoğan canlandırma becerili olmalarını ve bir ekip olarak uyumlu çalışabilmelerini gerektirir” dedi.

         Bu nedenle solunum sıkıntısına bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana Yenidoğan Canlandırma/ Neonatal Resüsitasyon Programı (NRP) yürütülmektedir diyen Tüzün, “Program kapsamında yurt çapında doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı Eğitimleri gerçekleştirilmektedir” diye konuştu.

         Eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edilirken özverili çalışmalarından dolayı çalışma arkadaşlarımıza teşekkür edildi.

 

Anahtar Kelimeler : SAĞLIK, PERSONELİ, EĞİTİMDEN, GEÇTİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız