HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Mart 2024 Pazartesi Saat: 12:07

ORDU, BESİ SIĞIRCILIĞININ MERKEZİ OLACAK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler Karadeniz Bölgesinin mega projesi olarak gösterilen Ordu Mesudiye Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’ni hayata geçirerek Ordu’yu Türkiyenin tarım ve hayvancılık
ORDU, BESİ SIĞIRCILIĞININ MERKEZİ OLACAK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler Karadeniz Bölgesi'nin mega projesi olarak gösterilen Ordu Mesudiye Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’ni hayata geçirerek Ordu’yu Türkiye'nin tarım ve hayvancılık üssü haline getireceklerini söyledi. Proje çatısı altında birçok uygulamayı ve yeniliği hayata geçireceklerini belirten Başkan Güler, projenin aynı zamanda ilk etapta 1500 kişiye de istihdam sağlayacağını vurguladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda yeni dönemin en önemli yatırımlarından olacak olan Ordu Mesudiye Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin detaylarını paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da projeye özel ilgisi olduğunu ifade eden Başkan Güler, birçok sektörün de bu proje ile hareketleneceğini kaydetti.

Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi ile ilk etapta 1500 kişiye de istihdam sağlanacağının altını çizen Başkan Güler, “Türkiye'nin tarım ve hayvancılık üssünü Ordu'ya kazandırıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın özel ilgisi, Tarım ve Orman Bakanlığı'mızın destekleri ile Karadeniz Bölgesi'nin en gözde yatırımı olarak gösterilen Ordu Mesudiye Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi ilimizin üretim üssü olacak. Hayvan barınakları, et entegre tesisi, hayvan hastanesi, biyogaz tesisi, gübre fabrikası, soğuk hava depoları, yem fabrikaları gibi tesisleri ile yetiştiricilikten bakıma, et ve et ürünleri üretimden pazarlamaya kadar büyükbaş hayvancılıkta her aşama Ordu Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde birleşecek. İlk etapta 1500 kişiye istihdam olanağı sağlayacak olan organize sanayi bölgemiz, 1250 dekarlık bir alan üzerine inşa edilecek” dedi.

Projenin detaylarını ve hayata geçirilecek çalışmaları bir bir sıralayan Başkan Güler, başlıklar halinde şu bilgileri verdi:

100 ADET BESİ İŞLETME TESİSİ KURULACAK

“Ordu Mesudiye Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde 100 adet Besi İşletmesi kurulacak. Besi işletmeleri en az 50 baş kapasitede olacak şekilde organize edilecek ve öncelikli olarak hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda hayvancılık işletmeleri kurulacak.

YILLIK 7 BİN TON ET ÜRETİMİ GERÇEKLEŞECEK

Et Entegre Tesisi ve Mezbaha Tesisi ile yıllık 7.000 ton et ve et ürünleri üretimi gerçekleşecek. Etin üretiminden işlenmesine, yan ürünlerinin değerlendirilmesinden, paketlenmesine ve soğuk zincirde korunmasına kadar her türlü aşama kolaylıkla sürdürülebilecek. Ordu, sanayi işletmeleriyle kendi markasında et ve et ürünlerini piyasaya sunacağı, pazarlayacağı bir üretim merkezine dönüşecek.

BÖLGEDE YETİŞTİRİLEN TAHILLARA ALIM GARANTİSİ SAĞLAYACAĞIZ

Yem Fabrikası ile hem yem yapımında kullanılan buğday, arpa, yulaf, mısır, ayçiçeği gibi bölgede üretilen tahıllara alım garantisi sağlanacak hem de hayvancılık ile iştigal eden üreticilerimizin besi yemine ulaşması noktasında kolaylık sağlanacak.

ELEKTRİK KESİNTİLERİNİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Mesudiye Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağı bölgeye 7.500 kW enerji nakli de sağlanacak. Böylelikle hem tesislerimizin ihtiyacı olan enerji karşılanırken hem de bölgemizin en önemli sorunlarından olan elektrik kesintilerinin önüne geçilecek.

HEMŞEHRİLERİMİZ DAHA UCUZA ELEKTRİK TÜKETECEK

Ayrıca kurulacak Biyogaz Tesisi ve bu tesis ile bağlantılı olarak kurulacak Gübre Fabrikası bölgede önemli bir istihdamı beraberinde getirirken; hemşehrilerimizin daha ucuza enerji ve tarımsal amaçla gübre kullanmasına olanak sağlayacak.

İÇME SUYU PROBLEMİ ÇÖZÜLECEK

Proje ile birlikte Melet Irmağı’ndan saniyede 29 litre, günlük ise 1,5 milyon litre suyun nakli Güzle bölgesine ulaştırılacak. Bu kapasite ihtiyaçlar doğrultusunda saniyede 45 litreye kadar çıkartılabilecek ve bölgemizdeki su ihtiyacı sorunu giderilecek. Tarımsal sulama amacıyla kullanılacak suyun da tedariki sağlanmış olacak.

Projenin hayata geçmesiyle birlikte, Ordu İli besi sığırcılığı konusunda bir merkez haline gelecek. Hayvancılık sektörünün en büyük girdisi olan yem ve yem bitkileri üretimi gelişim gösterecek. Kurulacak olan sanayi tesisleri sayesinde et ve et ürünleri işlenerek katma değerli üretim yapılacak. Besi sığırcılığı yapan işletmelerin nitelikli tarım modelleri ile yapacağı yetiştiricilik faaliyetlerinde canlı hayvanların et verimi arttırılacak. Böylelikle modern hayvancılık uygulamalarının gelişmesi sağlanacak. Ordu Mesudiye Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun. Ordu için yaptık, Ordu için yapacağız.”

Anahtar Kelimeler : ORDU, BESİ, SIĞIRCILIĞININ, MERKEZİ, OLACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız