HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Mart 2024 Cuma Saat: 13:13

İYİ PARTİDE YÖNETİMDEN 26 KİŞİ İSTİFA ETTİ

31 Mart Yerel Seçimlerine 15 gün kala İYİ Parti Altınordu İlçe yönetiminden toplam 26 kişi partilerinden istifa ettiler. İYİ Parti önceki dönem Altınordu İlçe Başkanı İbrahim Yeşilalan, istifa eden yönetim kurulu üyeleri ile birlikte
İYİ PARTİDE YÖNETİMDEN 26 KİŞİ İSTİFA ETTİ

31 Mart Yerel Seçimlerine 15 gün kala İYİ Parti Altınordu İlçe yönetiminden toplam 26 kişi partilerinden istifa ettiler. İYİ Parti önceki dönem Altınordu İlçe Başkanı İbrahim Yeşilalan, istifa eden yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Tahıl Pazarında düzenlediği basın açıklamasında zehir zemberek ifadelere yer verdi.


Yeşilalan, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Ben 2018 yılının Mart ayında üyesi olduğum İyi Parti'den 2018 yılının Kasım ayında Genel Merkezin ricası ve teşkilatın kabulü ile atama usulü ile görevlendirildim.

2019 ve 2023 yıllarında ise iki kez seçime girmek ve dava arkadaşlarımızın oylarını, desteklerini almak suretiyle kurultaylardan başarı ile çıkarak Altınordu İyi Parti İlçe Başkanı seçildim. İyi Parti'de seçildiğimiz günden bugüne 4 yıl 9 ay boyunca kardeşlik hukukuna icabet ederek, istişareyi kılavuz edinerek, parti politikalarına uygun bir şekilde sevk ve idare vazifesini icra ettim.

 

368 üye sayısını ki bu rakam Yargıtay'dan onaylıdır. Arkadaşlarımızın, teşkilat mensuplarımızın üstün gayret ve başarıları neticelerinde 2600 Yargıtay Onaylı 340 gönüllü üye olmak suretiyle toplamda 2940 üye sayısına hep birlikte ulaştırdık.

Yani biz bir kişiye karşı on kişilik başarı elde ettik. Parti teşkilatımızı rekor seviyede büyüttük. İşte rakamlar ortadadır. Bu süreçte vaktinden, ailesinden kendi özel hayatından fedakarlık göstererek gayret eden, bu büyük başarıyı yakalamamızda emeği geçen, hakkı olan tüm arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim.

Biz görevi devralıp, insanların yoğun ilgisini ve teveccühünü çektikten sonra 2023 Genel seçimlerinde milletvekili seçimleri öncesinde partimiz Ordu'muzda umut ışığı gibi görünmekteydi. 22 Kardeşimiz partimizden milletvekilliği için bize başvuruda bulundu.

Genel Merkez Milletvekili sıralamasının belirlenmesi için, sandık kurulacak ve ön seçim yapılacak diye hem yazılı hem de sözlü talimat verdi.

Fakat sanki bu yazılar yokmuş, bu sözler yalanmış gibi genel merkez, Ordu ile istişare etmeden, Ordu adına kendi başına hareket etmiştir. Maalesef
devletine hizmet eden kamuda idareci görevinde bulunmuş, şehri için taş üstüne taş koymayı şeref kabul etmiş biri olarak, bunları sindirmem ve unutmam benden beklenemez. Çünkü bu bizim kişiliğimize ihanet, hatta hakarettir. Şerefli hiçbir insan bunu kabul edemez. Ben de etmiyorum.

Ben birliğin gücüne inanarak bugünlere geldim. Beraberliği zırh edinerek bu şehre hizmet etmeye ve siyaset yapmaya çalıştım. Bize inanan hiç kimseyi arkada bırakmadım, yarı yolda koymadım. Daima biz olabilmek için emek verdim.

 

İstişare etmeden, ortak karar olmadan asla uygulamaya geçmedim. Şimdi yine ortak bir kararı açıklıyorum, partimize emek vermiş, teşkilatımıza mesai harcamış arkadaşlarımız bu cebri ve sinsi dayatmaya razı değiller. İyi Parti'nin genel merkezden türlü oyunlarla atadığı, bizde adam bitmiş gibi, kendi kapısından kovulan, 1 Büyükşehir Belediye Başkan Adayını teşkilatımız istemiyor. Bir kez daha ifade edeyim bu adayı istemiyoruz.

Ben asla teşkilata kulağımı kapatmadım. Onlar benim kader arkadaşım. Biz bir aileyiz. Buradan bana inanan, güvenen kardeşlerime yoldaşlarıma sesleniyorum; İnsanımızı ayrıştıranlarla, ötekileştirenlerle, asla yol yürümeyeceğim.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le ve onun eseri Cumhuriyetimizle sorunu olanlarla yol yürümeyeceğim, kimlerle kapalı kapılar arkasında ne pazarlık ettiği belli olmayan birisiyle yol yürümeyeceğim. Bulunduğu ortamı gerenlerle, insanlara tepeden bakanlarla yol yürümeyeceğim. Olduğu yerden kovulan, adı duyulunca korkulan, geldiği yere emeği olmayan insanlarla Ordu'muzda yol yürümeyeceğim.

Dere yatağına imar verenlere, insan hayatını hiçe sayanlara, doğa katliamı yapanlara eyvallahım yok. Yetim malı yiyenlere eyvallahım yok.

Ve maalesef kuruluş amacından sapan, inandığımız değerlere ihanet eden; İyi Parti Altınordu İlçe Başkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak, birlikte çalıştığımız il ve ilçe yönetim kurulumuz ve İyi Parti üyesi arkadaşlarımla birlikte eskilerin deyimiyle gördüğüm lüzum üzerine değil; "gördüğüm lüzumsuzlar" üzerine İYİ Parti'den istifa ediyoruz.

Herkese son söz olarak utanacağınız işlerden uzak durmanızı tavsiye ederim. Kaldıramayacağınız veballerden kaçmanızı rica ederim. Geldiğiniz için çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.”


 

Anahtar Kelimeler : İYİ, PARTİDE, YÖNETİMDEN, 26, KİŞİ, İSTİFA, ETTİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız