HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Nisan 2024 Pazartesi Saat: 15:03

“BİZ SADECE MİLLETİN YARDIM ELİYİZ”

Ramazan ayını dolu dolu yaşatan Kızılay’ın çalışmalarına ünlü şefler Mehmet Yalçınkaya ile Danilo Zanna’dan da katkı geldi. Ünlü şefler Kızılay’ın kurduğu iftar sofralarının yemeklerinin hazırlanmasında yer alarak Ramazan
“BİZ SADECE MİLLETİN YARDIM ELİYİZ”

Ramazan ayını dolu dolu yaşatan Kızılay’ın çalışmalarına ünlü şefler Mehmet Yalçınkaya ile Danilo Zanna’dan da katkı geldi. Ünlü şefler Kızılay’ın kurduğu iftar sofralarının yemeklerinin hazırlanmasında yer alarak Ramazan coşkusuna ortak oldu. Mehmet Şef Kahramanmaraş’ta, İtalyan şef Danilo ise Düzce’deki Kızılay Yaşlı Konukevi’nde tarifleriyle ağızları tatlandırdı.

 
Kızılay, nakdi yardımları, gıda destekleri ile bayramlık giyim hediyeleriyle Ramazan ayı yardım programını uyguladı. Kahramanmaraş’ta kurulan iftar sofrasında ise bir konuğu vardı. Ünlü şef Mehmet Yalçınkaya, Kızılay’ın kurduğu iftar sofrasının yemeklerini hazırlayarak bu geleneği yaşatmaya ortak oldu. Türk Kızılay’ın, mobil mutfak tırıyla birlikte dev iftar çadırının yanına hazırladığı çocuklara özel şenlik de yoğun ilgiyle karşılandı. Kızılay olarak Ramazan kampanyasını Hatay'dan başlattıklarını ve kurum olarak belli hedefler ortaya koyduklarını belirten Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, bu hedeflere ulaşmaya çok yakın olmanın mutluluğunun yaşandığını dile getirdi. Şef Mehmet Yalçınkaya da Kahramanmaraş'ın kendisinde ayrı bir yeri olduğunu, Kahramanmaraş için özel bir menü hazırladığını söyledi.
  
Ramazan döneminde deprem bölgesinin Türk Kızılay için ayrı bir önem taşıdığını kaydeden Yılmaz, “Buradaki insanlar, depremden sonra çok büyük acılar yaşadı. Millet olarak çok metanetli olduğumuzu her seferinde gördük. Buradaki yüzleri gülmeye hep devam etti. Biz onlara bir söz verdik. Dedik ki ‘son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz Kızılay olarak gönüllülerimizle, çalışanlarımızla burada olmaya devam edeceğiz.’ Ramazan’ın başından bu tarafa kadar da gönüllülerimizle sahadan hiç ayrılmadık. Bu Ramazan kampanyamızda Türkiye genelinde 8,8 milyon kişiye ulaşmayı hedefledik ve hedeflerimize yaklaşmanın mutluluğu içindeyiz.” dedi.
 
Deprem bölgesinde düzenlenen iftar programlarının kenetlenmeye vesile olduğunu kaydeden Yılmaz, “Türk milletinin bir ferdi olmaktan gurur duyduğumu her seferinde söylüyorum. Kızılay olarak biz sadece milletin yardım eliyiz. Bağışçılarımızdan aldığımızı bazen deprem bölgesinde bir çocuğa, bazen Gazze'de bir yetime, bazen herhangi bir ihtiyaç sahibine ulaştırıyoruz ama bunu bağışlar ve bağışçılarımız sayesinde yapıyoruz. Bağışçılarımıza da bizlere bu manevi hazzı yaşattıkları için teşekkür ediyorum.” ifadesinde bulundu.
 
Vatandaşlar, şef Yalçınkaya tarafından hazırlanan iftar menüsüyle oruçlarını açarken çocuklar da etkinlik alanında doyasıya eğlenme fırsatını yaşadı. Programda, Türk Kızılay ekipleri ve gönüllüler, çocukların yüzlerini boyadı, oyun oynadı, pamuk şeker, mısır ve macun ikram etti.
 
Kızılay Yaşlı Konukevi Sakinlerinin İftar Menüsü Şef Danilo’dan
 
Ünlü İtalyan şef Danilo Zanna da Kızılay’ın Düzce’nin Kaynaşlı ilçesindeki yaşlı konukevi sakinlerine unutamayacakları bir Ramazan yaşattı. Burada yaşlılar ile iftar programına katılan Zanna, kendi restoranlarında hazırlanan yemek ve tatlıları huzurevi sakinlerinin beğenisine sundu. Şef Danilo, “Ramazan aylarında iftar programları inanılmaz güzel bir duygu. Paylaşmak, birlikte olmak en iyisi bu.” dedi
 
Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz'ın da katıldığı iftar programında huzurevi sakinleri gönüllerince eğlendi. Yılmaz da “Bugün aile sofrasına misafir olduk. Beraber güzel bir akşam geçirdik. Ramazan aslında bu demek. Bir masanın etrafında toplanmak demek. Bizde büyüklerimizle beraber olduğumuz için mutluyuz" ifadelerini kullandı. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Müzik Kulübü öğrencileri ise iftar programında yaşlı konukevi sakinlerine müzik şöleni sundu. Programlara Kızılay Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri ile genel müdürlük yöneticileri de eşlik etti.

 

Anahtar Kelimeler : “BİZ, SADECE, MİLLETİN, YARDIM, ELİYİZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız