Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 12:37 ŞENTÜRK: DAĞ GİBİ MİLLETİMİZİN ARKASINDA DURACAĞIZ!
- 16:35 MHP’DEN MİLLİ BİRLİK VE DAYANIŞMA TOPLANTISI
- 15:34 ORDU TİCARET FESTİVALİ İÇİN İLK ADIM ATILDI
- 14:14 İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ FAALİYETLERİ TAMAMLANDI
- 13:39 YENİLEME SÜRESİ UZADI!
- 13:39 70 İLDE UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 12:52 ÜNYE KALESİ’NE BÜYÜK İLGİ
- 12:47 “YENİ BİR TESCİL KADASTRO SEFERBERLİĞİ BAŞLATILMALI”
- 12:16 ŞANLITÜRK, İŞ GELİŞTİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 12:16 OSKİDEN KAÇAK SU DENETİMİ
- 12:03 ÜNYE’DE BİR HAYAL DAHA GERÇEK OLDU
- 12:01 “KADINLARIMIZIN EMEĞİNİN DEĞERE DÖNÜŞMESİ BİZLERİ MUTLU EDİYOR”
- 11:58 612 BİN 651 ÇOCUK SUÇA SÜRÜKLENDİ
- 11:57 KIZILAY ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEDE ÖN SAFTA
- 10:37 İREM BEŞİKTAŞ’TA
ACİL DURUMLARA İLİŞKİN HAZIRLIK TOPLANTISI YAPILDI

İklim kaynaklı ve mevsimsel geçişlere bağlı olarak ülkemizde ani ve aşırı yağışlar neticesinde sel, su baskını, taşkın, heyelan, kaya düşmesi ve çığ gibi hidro-meteorolojik olayların afete dönüşmemesi ve yol açabileceği kayıpların giderilmesi amacıyla risk azaltma ve önlem çalışmalarının değerlendirildiği Hidro-Meteorolojik Afet ve Acil Durumlara İlişkin Hazırlık Toplantısı, Vali Muammer Erol’un başkanlığında yapıldı.
İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyelerinin katılımıyla Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirilen Hidro-Meteorolojik Afet ve Acil Durumlara İlişkin Hazırlık Toplantısı’nın amacı hakkında bilgi veren İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal, “Meteorolojik, biyolojik kökenli afetlere karşı hazırlıklı olabilmek, idare kapasitesini artırmak, kurumlar arası koordinasyonu güçlendirmek ve riskleri önceden tespit etmek amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. İlimiz, Karadeniz’de eşsiz doğasına sahip olmasının yanı sıra coğrafi yapısı gereği sel, heyelan, fırtına gibi hidro-meteorolojik afetlere karşı hassas bölgelerimizden biridir. Aynı zamanda bölgenin jeolojik yapısı da belirli riskler barındırmaktadır. Bu nedenle afet risklerini azaltmaya yönelik çalışmaların titizlikle yürütülmesi büyük önem arz etmektedir. Kurumlarımızın bilinçli bir şekilde hareket etmesi, kaynaklarımızın etik kullanımı ve doğru müdahale stratejilerinin belirlenmesi hayati önem taşımaktadır. Afet yönetimi yalnızca bir kurumu değil, yerel yönetimlerini, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın da içinde olduğu geniş bir iş birliği gerektirir. Bu süreçte her birimizin üstlendiği sorumluluk büyük önem arz etmektedir” dedi.
Ordu’nun afetsellik durumu hakkında da bilgi veren Ümit Ünal, Ordu’nun afetsellik haritasının oluşturulduğunu, muhtemel afet ve acil durumlar öncesinde gerekli hazırlık çalışmalarının yapıldığını, risk azaltma ve önlem çalışmalarının yürütüldüğünü ifade etti.
Toplantıda, Ordu’da muhtemel hidro-meteorolojik afetler nedeniyle yaşanabilecek can ve mal kayıplarını önlemek adına yapılması gereken çalışmalar ve alınması gereken tedbirler kararlaştırıldı.