HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Mayıs 2024 Çarşamba Saat: 14:01

BU ZULÜM NİYE?

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun, alan bazlı destek ödemelerinin Mayıs ayının ortalarına gelinmesine rağmen ödenmediğini belirterek, “10 yıldır dekar başına 170 lira olarak ödenen destekleri dahi yatırmıyorlar
BU ZULÜM NİYE?

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun, alan bazlı destek ödemelerinin Mayıs ayının ortalarına gelinmesine rağmen ödenmediğini belirterek, “10 yıldır dekar başına 170 lira olarak ödenen destekleri dahi yatırmıyorlar. Bu zulüm niye?” dedi.

Alan bazlı destek ödemelerinin dramatik komedi filmine dönüştüğünü belirten Milletvekili Torun, başka tarımsal ödemelerinin ödendiğini ancak fındık üreticilerinin bekletildiği vurguladı.

“ZULÜM EDİYORSUNUZ”

Fındık üreticilerine zulüm edildiği ifade eden Milletvekili Torun, “Allah aşkına bu fındıkçılar size ne etti? Bütün Karadeniz Bölgesine ve Türkiye’ye fayda sağlamak dışında ne yaptı fındık üreticilerimize böyle zulüm ediyorsunuz?” diye konuştu.

“KOMEDİ FİLMİ HALİNE GELDİ”

Fındık üreticimizin derdi bitmiyor, fındıkçımıza bir dokunan bin ah işitiyor. Fındık konusu açıldığında mangalda kül bırakmayan yetkililer 3 kuruşluk destekleri bile yatırmıyor diyen Milletvekili Torun, şöyle konuştu: “Son 10 yıldır dekar başına 170 lira olarak ödenen alan bazlı destekler artık bir dramatik komedi filmine konu olacak hale geldi.

Alan bazlı destekler güncellenmediği gibi artık zamanında ödenmemeye başlandı. Son yıllarda Mart-Nisan aylarında ödenen bu destekler neredeyse Mayıs ayı ortasına gelmiş olmamıza karşın halen hesaplara geçmedi. İşin daha da garip tarafı alan bazlı desteklerin başka tarımsal ürünler için ödendiğini ancak fındık üreticilerinin bekletildiğini öğrendik. Allah aşkına bu fındıkçılar size ne etti? Bütün Karadeniz Bölgesine ve Türkiye’ye fayda sağlamak dışında ne yaptı fındık üreticilerimiz de böyle zulüm ediyorsunuz? Konuyu bir soru önergesiyle Meclis Gündemine taşıdık. Meclis Genel Kurulunda da gündeme getireceğiz.”

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Fındık üreticisinin hakkın alana kadar mücadele devam edeceklerinin altını çizen Milletvekili Torun, şunları söyledi: “Ordu’nun temel geçim kaynağını devlet eliyle baltalamak nasıl bir aklın ürünüdür? Fındık üreticilerimiz hakkını alana kadar mücadelemiz devam edecek. Alan bazlı başta olmak üzere bütün desteklerin günün koşullarına uygun hale getirilmesi ve fındığın hak ettiği değeri görmesi için bütün kapıları zorlayacağız.”  

Anahtar Kelimeler : BU, ZULÜM, NİYE?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız