HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Mayıs 2024 Cuma Saat: 11:04

MÜFTÜLÜKTEN GAZZE KONFERANSI

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Ünye  İlçe Müftülüğü organizasyonunda Gazze’de yaşanan olayların unutulmaması ve halkın olaylara daha iyi vakıf olabilmeleri için ‘’Savaş, Göç ve Aile’’ kon
MÜFTÜLÜKTEN GAZZE KONFERANSI

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Ünye  İlçe Müftülüğü organizasyonunda Gazze’de yaşanan olayların unutulmaması ve halkın olaylara daha iyi vakıf olabilmeleri için ‘’Savaş, Göç ve Aile’’ konulu konferans gerçekleşti.

Programın açılış konuşmasını yapan Ünye İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş; İlçe Müftülüğümüz olarak zaman zaman camilerde, farklı farklı mekânlarda çeşitli programlar yapıyoruz ve sizler de bu programlara iştirak ediyorsunuz. Hakikaten bu programlar bizim düşünce dünyamızı, kâinata dair, dünyaya dair, Ülkemize dair oluşan gelişmeleri anlama yorumlama noktasında bizlere çok büyük katkıları oluyor. Bugün dünyanın gözü önünde çocukların kadınların katledildiği bir coğrafyada, bu programlara iştirak edip bir adım atmanın bile sevap olduğunu, Allah rızası için bir gayret olduğunu düşünüyoruz. İnsan öyle bir varlık ki, hayatın akışı içerisinde acıları ve sıkıntıları unutuyor, sanki hiçbir şey yokmuş gibi davranmaya devam ediyor. Cenab-ı Allah insanı böyle yaratmış ve kıyamete kadar da böyle devam edecek. Şimdi biz kendi ömrümüzde ve kendi hayatımızda görüyoruz ki, Hazreti Âdem’den kıyamete kadar insanlar tıpkı vücudumuzdaki kan dolaşımı gibi dünyanın orasına gidecek, burasına gidecek, gelecek dönecek savaşlar, ölümler katliamlar olmuş olacak. Cenab-ı Allah dünya da yaşanan bu olaylar içerisinde şuna bakıyor; Benim kullarım, yaşanan bu olaylar karşısında kendi çapında ne yaptı? Nasıl bir mücadele ve gayret içerisinde bulundu? Buna bakıyor. Allah isterse ol (Kün) der her şey oluverir. Zalime dur der duruverir. Ama Allah kâinatı bir sebepler dairesinde yaratmış. Yaz olacak, kış olacak, bahar olacak, yağmur yağacak hepsi bir sebep dairesinde olacak ki, bunun içerisinde yaşayan insanlar canlılar bu sebeplere ne kadar riayet edecekler ne kadar uyacaklar. İşte bugün ‘’Savaş Göç ve Kadın’’ deyince aklımıza şuanda Gazze’de katliamda ölen kadın çocuklar, erkekler, yaşlılar geliyor. İnsanların bir kısmı bombalardan ölüyor, bir kısmı açlıktan ölüyor, çok zor bir durum. Buradan konuşmak çok kolay ama onu yaşamak hakikaten çok zor bir şey. Ama dediğimiz gibi hiç unutmadan, gece yatarken, dahi, sohbetlerimizde dualarımızda, imkânımız varsa sadakalarımızla böyle bir yardımın bir gayretinin içinde olmak, hakikaten Allah katında mesuliyetimizi biraz daha azaltacağını düşünüyoruz. Peygamber Efendimiz Aleyhissalatü Vesselam ne diyor; Her insan bir yolcudur. Hep göç eder. O yolcu bir ağacın altında bekleyen, orada konaklayan bir insan misalidir. Dünya böyle. Her birimiz belli bir yaşa geldik, geriye doğru baktığımızda zamanın ne kadar hızlı aktığını görüyoruz. Tıpkı Peygamber Efendimizin tabir ettiği olay gibi, ama o esnada bulunduğumuz yerde, bulunduğumuz mekânda, coğrafyada mahallemizde, kentte köyde ne yaptık? Nasıl bir insan olduk? Nasıl bir kul olduk? Nasıl bir komşu olduk, Cenabı Allah bunlara bakıyor. Rabbim bizlere rızasını kazanan salih ve saliha kullarından eylesin’’ ifadelerini kullandı.

Program Kur’an Kursu Öğreticisi Zübeyde Yıldız’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Vaizi Aynur Bilgiç’in ‘’Savaş, Göç ve Aile’’ konulu konferansı ile devam etti.

Bilgiç konuşmasında; İnsanın yaratılış gayelerinden biride yeryüzünü imar ve ihya etmektir. Allah bizleri topraktan yarattı ve bizden yeryüzünü imar etmenizi istedi. Fakat insanlar olarak biz bu görevi ihmal ettik. Çıkar ve maddiyat uğruna dünya yaşanmaz bir hale helmeye başladı. İnsanlık tarihi her dönemde savaşlara sahne olmuştur. İbn Haldun'un ifadesiyle insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olan savaş, insanları sarsan, aileleri yok eden, hayatları kökten değiştiren bir gerçekliktir.

Bizlere düşen sorumluluk, Birlik ve beraberlik ruhunun nesilden nesile aktarılmasını sağlamaktır. Çocuklarımıza insanlık için ümmet için faydalı çalışma bilinci vermektir. Bugün Gazze’de yaşanan dramın sebepleri anlatılmalı ve ona göre yaşamalıyız diyen Bilgiç, Savaşların insanlar, çocuklar ve özellikle aile üzerinde oluşturduğu tahribata dikkat çekerek, ailenin sağlam olması üzerinde durdu.

 

Anahtar Kelimeler : MÜFTÜLÜKTEN, GAZZE, KONFERANSI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız