HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Almanca Özel Ders Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Mayıs 2025 Salı Saat: 12:41

ARICILARA DESTEK!

Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi (TULİP) kapsamında Ordu’da uygulanan Arıcılığın Geliştirilmesi ve Arı Ürünlerinin Çeşitlendirilmesi Projesi ile 48 arıcıya toplam 2 Bin 400 adet polen ve propolis tuzaklı arılı kovanlar
ARICILARA DESTEK!

Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi (TULİP) kapsamında Ordu’da uygulanan Arıcılığın Geliştirilmesi ve Arı Ürünlerinin Çeşitlendirilmesi Projesi ile 48 arıcıya toplam 2 Bin 400 adet polen ve propolis tuzaklı arılı kovanların dağıtımı gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Ordu Türkiye bal üretiminde 1. Sırada yer almakta olup; 650 bin kovan varlığı ile ilimiz ekonomisine yıllık 2.5 Milyar TL katkı sağlamaktadır” dedi.

Arıcılık sektörünün ilimiz ekonomisine olan katkısını artırmak adına gerek Tarım ve Orman Bakanlığı kaynakları gerekse DOKAP'tan sağlanan kaynaklarla hem bal üretimini hem de balın yanında diğer arı ürünlerinin üretimini daha da artırmak istediklerini belirten İl Müdürü Yılmaz; amaçlarının arıcılık sektörünü daha da büyüterek sektörün  ilimiz ekonomisine katkısını artırmak olduğunu vurguladı.

Yılmaz şöyle konuştu: “Bu kapsamda İlimizde 12 ilçede yürüttüğümüz Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi (TULİP) kapsamında 48 arıcımıza toplam 2.400 adet polen ve propolis tuzaklı arılı kovanların dağıtımı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. 

Arıcılarımıza verilen arılı kovanların yüzde 70'i proje kapsamında sağlandı. Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi (TULİP) içerisinde yer alan arıcılara önemli bir destek sağlandığını söyledi. Yapılan destekle arıcılarımıza arılı kovan yanında polen ve propolis  tuzakları da vererek katma değerli ürünlerin üretimini artırmayı hedefliyoruz.”

 

Anahtar Kelimeler : ARICILARA, DESTEK!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız