Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:57 “TARIM BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ”
- 15:12 KISIRLAŞTIRILMA SEFERBERLİĞİ BAŞLADI
- 14:20 ERBAŞ: YARIM MİLYON KUR'AN HAFIZINA SAHİP BİR ÜLKEYİZ
- 12:51 ÖĞRENCİLERİNE MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ
- 12:41 ARICILARA DESTEK!
- 11:53 TÜRK EĞİTİM SEN’E YOĞUN İLGİ!
- 11:53 ZENGİN: HEMŞİRELERİMİZ ARTIK İCRAAT GÖRMEK İSTİYOR!
- 11:53 OAL’DE ÖNEMLİ SÖYLEŞİLER
- 11:35 YETİM VAKFI 28 ÜLKEYE KURBAN COŞKUSUNU TAŞIYOR
- 10:57 AKKUŞ’TA DOĞAL GAZ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
- 10:56 “TİROİT KANSERİNDEKİ ARTIŞIN TEK SEBEBİ ÇERNOBİL DEĞİL”
- 10:35 DOĞUM İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI
- 09:42 SERİK’TE ŞİMŞEK İŞİ BİTİRDİ
- 09:42 KUPA FİNALİ AYDIN’IN
- 09:43 TÜRK TEKNİK DİREKTÖR SEVİNECEK
ARICILARA DESTEK!

Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi (TULİP) kapsamında Ordu’da uygulanan Arıcılığın Geliştirilmesi ve Arı Ürünlerinin Çeşitlendirilmesi Projesi ile 48 arıcıya toplam 2 Bin 400 adet polen ve propolis tuzaklı arılı kovanların dağıtımı gerçekleştirildi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Ordu Türkiye bal üretiminde 1. Sırada yer almakta olup; 650 bin kovan varlığı ile ilimiz ekonomisine yıllık 2.5 Milyar TL katkı sağlamaktadır” dedi.
Arıcılık sektörünün ilimiz ekonomisine olan katkısını artırmak adına gerek Tarım ve Orman Bakanlığı kaynakları gerekse DOKAP'tan sağlanan kaynaklarla hem bal üretimini hem de balın yanında diğer arı ürünlerinin üretimini daha da artırmak istediklerini belirten İl Müdürü Yılmaz; amaçlarının arıcılık sektörünü daha da büyüterek sektörün ilimiz ekonomisine katkısını artırmak olduğunu vurguladı.
Yılmaz şöyle konuştu: “Bu kapsamda İlimizde 12 ilçede yürüttüğümüz Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi (TULİP) kapsamında 48 arıcımıza toplam 2.400 adet polen ve propolis tuzaklı arılı kovanların dağıtımı gerçekleştirmiş bulunuyoruz.
Arıcılarımıza verilen arılı kovanların yüzde 70'i proje kapsamında sağlandı. Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi (TULİP) içerisinde yer alan arıcılara önemli bir destek sağlandığını söyledi. Yapılan destekle arıcılarımıza arılı kovan yanında polen ve propolis tuzakları da vererek katma değerli ürünlerin üretimini artırmayı hedefliyoruz.”