Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:21 BEKLENTİ VE PROJELER MASAYA YATIRILDI
- 14:31 MANZARANIN ADI ABLAKTAŞI
- 14:10 EL SANATLARI VE TASARIM PAZARI SONA ERDİ
- 14:03 ŞAHİN: DARBECİ ZİHNİYETİ KINIYORUZ!
- 13:58 ALUCRALILAR: ORDUMUZU KENDİ MEMLEKETİMİZ GİBİ BENİMSİYORUZ
- 13:53 ORDU’NUN YENİ YAŞAM MERKEZİ: PARK MELET
- 13:51 19 İLÇEDE YOĞUN ÇALIŞMA
- 13:42 HASTANE TRAFİĞİ RAHATLAYACAK
- 13:39 ORDU’DA SİBER OPERASYONU
- 13:34 ABLAKTAŞI’NIN CAZİBESİ ARTIYOR
- 12:04 OGİD’DEN VALİ MUAMMER EROL’A ZİYARET!
- 11:45 KÖKENLİ MAHALLESİNE İÇME SUYU DEPOSU
- 11:40 ŞENTÜRK: HÜKÜMETİ UYARIYORUZ!
- 11:40 YILMAZ; “ÜCRET DENGESİZLİKLERİ GİDERİLMELİDİR”
- 10:56 SPORA HAS
YILMAZ; “ÜCRET DENGESİZLİKLERİ GİDERİLMELİDİR”

Türkiye Kamu Sen Ordu İl Başkanı Hasan Ali Yılmaz, 8. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerine donanımlı bir şekilde hazırlandıklarını da belirterek masada temel hedeflerinin kamu çalışanlarının haklarını en güçlü şekilde savunmak, ekonomik ve sosyal taleplerini en yüksek perdeden dile getirmek olduğunun altını çizdi.
Başkan Yılmaz, bu noktada toplu sözleşme masasındaki taleplerinden en önemlilerinden birisinin kamuda uygulanan çarpık ücret politikalarının düzeltilmesi, kurum içinde ve kurumlar arasında ortaya çıkan ücret dengesizliklerinin giderilmesi olduğunu söyledi.
“MEMURA EK ZAM ŞART”
Yılmaz, ayrıca memura ek zammın şart olduğunu belirterek, “Artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle mevcut maaşlar yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle memura ek zam bir zorunluluk haline gelmiştir. Kamu çalışanlarının insanca yaşayabilecekleri bir ücret seviyesine ulaşmaları için gerekli düzenlemeler ivedilikle yapılmalıdır.
Öte yandan kamu çalışanlarının alım gücünü korumak için refah payı uygulaması kalıcı hale getirilmelidir. Altı ayda bir yapılan enflasyon düzeltmelerinin ekonomik gerçeklikler karşısında yetersiz kaldığı da göz önüne alındığında, enflasyon farkı aylık olarak maaşlara yansıtılmalıdır” diye konuştu.
“VERGİ DİLİMİ %15’E SABİTLENMELİDİR”
Uygulanan vergi dilimi politikasıyla eğitim çalışanlarının yılın ilk yarısından itibaren %20’lik vergi dilimine girdiğini ve bu nedenle maaşlarında düşüşler yaşadığını kaydeden Yılmaz, vergi adaleti sağlanması gerektiğini kaydederek, %15’lik vergi dilimine esas gelir matrahının en az iki katına çıkarılmasını talep etti.
“TÜM İLAVE EK ÖDEMELER EMEKLİLİK KESENEĞİNE DAHİL EDİLMELİDİR”
Başkan Yılmaz, kamu çalışanlarının emekli olduklarında maaşlarında ciddi düşüş yaşandığını belirterek, bu durumun çalışanların emekli olma kararına olumsuz yönde etki ettiğini söyledi. Yılmaz, tüm ilave ek ödemelerin emekli keseneği matrahına dâhil edilerek, emekli maaşı hesaplamasına katılması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istedi.
“SADECE KADROLU İSTİHDAM YAPILMALIDIR”
Yılmaz, kamuda sadece kadrolu memur istihdam edilmesi gerektiğini de bildirdi. Kamu hizmetinin daha etkin yürütülmesi için kadrolu istihdam dışındaki tüm istihdam türlerine son verilmesini talep eden Dolgun, “Kamuda sadece kadrolu istihdam yapılırsa, bu, hem iş güvencesi hem de maddi ve özlük haklar açısından önemli bir adım olacaktır” dedi.
“MÜLAKAT KAMUNUN TÜM ALANLARINDAN KALDIRILMALIDIR”
Sayın Cumhurbaşkanımızın kamuda mülakat kaldırılacak vaadi doğrultusunda kamu personeli alımında tek kriterin yazılı sınav olması gerektiğini söyleyen Yılmaz, sözlü sınav uygulamasının adaletsizliklere yol açtığını belirterek, sözlü sınav uygulamasından vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı; yazılı sınavın eşitlik, şeffaflık ve adalet yönünden en uygun yöntem olduğunun altını çizdi.