HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Almanca Özel Ders Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Haziran 2025 Cuma Saat: 12:13

ŞEYHOĞLU: MAAŞ ARTIŞLARI KAYIPLARI TELAFİ ETMİYOR!

Türk Eğitim Sen Ordu İl Başkanı Metin Şeyhoğlu, Maaş artışlarının memur ve emekliyi enflasyona karşı koruyamadığını söyledi. 2025 yılında memur maaşlarına %6+5, kümülatif %11,3 zam yapıldığını hatırlatan Başkan Şeyhoğlu,
ŞEYHOĞLU: MAAŞ ARTIŞLARI KAYIPLARI TELAFİ ETMİYOR!

Türk Eğitim Sen Ordu İl Başkanı Metin Şeyhoğlu, Maaş artışlarının memur ve emekliyi enflasyona karşı koruyamadığını söyledi.

2025 yılında memur maaşlarına %6+5, kümülatif %11,3 zam yapıldığını hatırlatan Başkan Şeyhoğlu, bu zam oranlarının, geçmiş yıllardaki enflasyon kayıplarını dahi telafi etmeden yeni kayıplar doğurduğunu vurguladı ve gerçekleşen enflasyon oranlarının da çok gerisinde kaldığını belirtti.

Şeyhoğlu, kamu çalışanlarını artan enflasyondan ve fiyat artışlarından korumak için ek zam yapılmasını, refah payının kalıcı hale getirilmesini ve enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılmasını talep etti.

Vergi dilimi %15’e sabitlenmeli!

Uygulanan vergi dilimi politikasıyla eğitim çalışanlarının yılın üçüncü ayından itibaren %20’lik bir üst vergi dilimine girdiğini ve bu nedenle maaşlarında düşüşler yaşandığını belirten Şeyhoğlu, “Maaşların buhar olmaması için kamu çalışanları %15’lik vergi dilimine sabitlenmelidir” dedi.

İlave ek ödemeler emeklilik matrahına dahil edilmelidir.

Şeyhoğlu, kamu görevlilerinin emekli olduklarında maaşlarında yaşanan ciddi düşüş nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını ve bu nedenle emekli olmak istemediklerini belirtti.

Başkan Şeyhoğlu, kamu görevlilerinin emeklilik sonrasında da mevcut ekonomik durumlarını sürdürebilmeleri için tüm ilave ek ödemelerinin emeklilik kesintisine dahil edilmesini talep etti. Şeyhoğlu sözlerini “Kamuda 1. dereceye inmiş tüm memurların ek göstergeleri 3600 olarak düzenlenmelidir” şeklinde tamamladı.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız