Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:28 MİNİ KÜTÜPHANELER İLGİ GÖRÜYOR
- 15:07 BAYRAKTAR’DAN TARIMSAL KURAKLIK AÇIKLAMASI
- 14:59 SANAL OYUN BAĞIMLILIĞININ İLACI GERÇEK OYUN
- 14:45 TURNUVADA İPİ CEZAEVİ GÖĞÜSLEDİ
- 14:44 52 ORDU’DA YENİHAYAT DÖNEMİ
- 14:44 ORDU TEMSİLCİLERİ AYNI GRUPTA!
- 14:45 BJK VE BAŞAKŞEHİR’İN RAKİPLERİ BELLİ
- 13:39 ÖZTÜRK; “3600 EK GÖSTERGE YILAN HİKÂYESİNE DÖNDÜ”
- 13:19 OAL, EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINI BAŞARILARLA TAÇLANDIRDI
- 12:58 ŞEYHOĞLU: SÖZLÜ SINAV ADALETSİZLİĞİNE SON VERİLSİN!
- 12:41 TİTİZ: KORGAN'I CEZALANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR
- 12:17 YILMAZ: TALEPLERİMİZİ MASAYA TAŞIYACAĞIZ!
- 12:02 ERBAKAN: FINDIĞI 300 LİRADAN ALACAĞIZ!
- 13:18 SANAL DÜNYADA GERÇEK BAĞIMLILIK BÜYÜYOR
- 13:16 ALS İLE YAŞAM ARTIK DAHA KONTROLLÜ OLABİLİR!
TİTİZ: KORGAN'I CEZALANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Fatih Titiz, Korgan Belediyesi’ne yönelik çifte standart uygulandığını belirleterek iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Son dönemde kamuoyuna servis edilen ve belediyelere yapılan yardımları içeren listelerde Korgan’ın isminin yer almaması, halk iradesine yönelik açık bir cezalandırma girişimi olarak değerlendirildi.
"BU TUTUM HEM KORGAN HEM DE ORDU ADINA ÜZÜCÜ"
Titiz açıklamasında, Ordu’da iktidarın, kendinden olmayan belediyelere karşı çifte standardı devam ediyor. Bu durum her ne hikmetse en başta Korgan belediyemiz için geçerli! Kamuoyuna servis edilen ve belediyelere yapılan yardımlarla ilgili paylaşılan listelerde Korgan’ın adının geçmemesi, iktidarın halk iradesini cezalandırma girişimidir. Bu, Ordu adına utanç verici ve Korgan adına üzücü bir tablodur.” ifadelerine yer verdi.
KORGAN HALKININ İRADESİ YOK SAYILIYOR
Her seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye yüksek oranlarda destek veren Korgan halkının, bu dönem belediye tercihini İYİ Parti’den yana kullandığını hatırlatan Titiz, “Her seçimde AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanımıza rekor destek veren Korgan halkı, bu dönem belediye tercihini İYİ Parti’den yana kullanmıştır. Ancak bu demokratik tercih, iktidar tarafından cezalandırılmak istenmektedir. Bu tavır, siyaset tarihine kara bir leke olarak geçtiği gibi, Korgan halkı tarafından unutulmayacaktır.” dedi.
İYİ BELEDİYECİLİĞİN KORGAN’DAKİ BAŞARILARI
İYİ Partili Korgan Belediye Başkanı Sait Korgan’ın göreve geldiği günden bu yana büyük bir borç yükü altındaki belediyeyi ayağa kaldırdığını belirten Titiz, yapılan hizmetleri şöyle sıraladı:
Taşocağı Hizmet Binası yenilendi. 2 mikser kamyonunun motoru değiştirildi. Loder iş makinesi bakıma alındı. Konkasör yenilendi. 3 yıldır atıl kalan Tepealan Silindiri çalışır hale getirildi
Sanayi ve Yapı Alanında Gelişmeler: Sanayi Sitesi F Blok’un projesi tamamlandı, tapular çıktı, inşaat başladı. E Blok için Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden onay alındı. Sanayi Sitesi'ne camii yapımına başlandı
Restorasyon Çalışmaları: Çiftlik Mahallesi eski belediye binası restore ediliyor. Çamlı Mahallesi eski belediye binası yeniden ayağa kaldırılıyor
Ulaşım ve Otopark Çalışmaları: Yeşilalan Mahallesi Merkez Camii yanına 800 metrekarelik otopark kazandırıldı. Ham yol, beton yol ve stabilize çalışmaları sürüyor.
Doğalgaz ve Altyapı: İlçeye doğalgaz hattı çekiliyor. Altyapı çalışmaları devam ediyor.
Atıl Araçların Hizmete Kazandırılması: Zabıta aracı yenilendi. Taşocağı servis aracı restore edildi.
Mali Disiplin ve Borç Yönetimi: Emekli personel tazminatları kredi çekilmeden ödendi. 15 milyon TL’lik SGK borcu yapılan görüşmelerle 5 milyona indirildi ve nakit ödendi. Elektrik borcunun tamamı sıfırlandı.
“TAŞINMAZ SATILMADAN BORÇLAR ÖDENDİ”
Fatih Titiz, birçok AK Partili belediyenin borçlarını taşınmaz satarak kapattığını ancak Korgan Belediyesi’nin tek bir taşınmaz satmadan borçlarını ödediğini ifade etti. “AK Partili belediyeler borçlarını vatandaşın taşınmazlarının devriyle kapatırken, İYİ Partili Korgan Belediyesi, AK Parti döneminden kalan borcu tek seferde, kıymetli taşınmaz satmadan ödedi! Halkın parasını halka hizmet için kullandı! Peki ödül mü aldı? Hayır! İktidar şimdi de sanki Sait Korgan’ı ve Korganlı hemşehrilerimizi cezalandırıyor. Bu kabul edilemez!” dedi.
“ULAŞIM AĞININ %85’İ BÜYÜKŞEHİR’E AİT, AMA DESTEK YOK”
Titiz, Korgan’ın yol ağının büyük bir kısmının Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu belirterek, “Yapmıyorsanız mazot, çimento veya bitüm desteği verin, Korgan belediyemiz Büyükşehir yol ağını da kendisi yapsın!” Ama duymuyorlar, görmek istemiyorlar!” çağrısında bulundu. Ancak bu çağrıların yıllardır karşılıksız bırakıldığını söyledi.
“KORGAN HALKI HER ŞEYİN FARKINDA”
Son olarak, Korgan halkının olup bitenin farkında olduğunu vurgulayan Titiz, “Ama Korgan halkı görüyor. Kim çalışıyor, kim engel oluyor, kim sadece seyrediyor... herkes farkında! Bu adaletsiz tutum böyle devam ederse halk, bir sonraki seçimde cevabını çok daha sert verecektir. Bizden söylemesi. Korgan bunu hak etmiyor.” diyerek açıklamasını noktaladı.