HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Temmuz 2017 Cumartesi Saat: 10:49

"ODALARIN ÖNERİLERİ DİKKATE ALINMALIDIR”

ÜÇ ODA BAŞKANINDAN ORTAK TALEP
"ODALARIN ÖNERİLERİ DİKKATE ALINMALIDIR”

Tokat SMMM Odasının Ev Sahiplendiğinde Yapılan Mesleki Dayanışma ve İşbirliği Toplantısına Ordu ve Amasya Odaları Başkanları ve Ordu SMMM Odasının Önceki Dönem Başkanı Ertuğrul Yüksel, Amasya SMMM Odasının Önceki Dönem Başkanı Hüseyin Çetin, Tokat SMMM Odası Önceki Başkanı İlhan Aydın ile Oda Yöneticileri ve Meslek Mensupları katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Tokat Oda Başkanı Turan Çelik; “Meslektaşlar arasında birlik ve beraberliği sağlamak için her ay farklı bir ilçede oda kurulları ile birlikte toplanıyoruz. Bu toplantımızı Niksar’da gerçekleştirdik. Ordu ve Amasya  Odalarımızı da davet ettik.  Meslektaşlarımızı bürolarında ziyaret etmek onların sorunlarını yerinde dinlemek ve çözüm üretmek için çalışıyoruz. İlçelerdeki komu kurumlarını da ziyaret ediyoruz. Bu gün bizleri yalnız bırakmayan oda başkanlarımıza ve meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum “ Dedi.

Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır Baş;” Öncelikle burada olmaktan Tokat’lı meslektaşlarımızla birlikte olmaktan çok mutluyum.  Ayrıca önceki dönem oda başkanlarına bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum.  Mesleki sorunlarımız ortak. Bunların çözümü konusunda da ortak adımlar atmak çok önemli. 

Ülkemizde vergi alma bicimi yani dolaylı vergilerin  KDV gibi, ÖTV gbi  yüksekliği bizlerin hazırladığı gelir ve  kurumlar beyannameleri üzerinden alınan vergilerin azlığı mesleğimizi olumsuz etkiliyor. Yani meslek mensubunun ürettiği bilanço ve gelir tablolarına büyük oranda değer verilmiyor.

Kazanç üzerinden alınan vergilerin Bütçe de payı arttıkça biz muhasebeci mali müşavirlerinde önemi artacaktır. 105 bin meslek mensubunun denetim gücü devletimiz tarafından fark edilmeli  ve aktif olarak bu güçten faydalanılmalıdır. İnceleme oranlarının %2’lerin altında olduğu ülkemizde denetimde Mali Müşavirleri güçlendirerek ondan daha fazla faydalanmanın önü açılmaldırı.” Dedi.

Amasya SMMM Odası Başkanı Mesut Yaşar Aksöz :” Bizleri ağırlayan ev sahipliği yapan Tokat Oda Başkanımıza ve meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Mesleki sorunların çözümü konusunda TÜRMOB’un bu zor süreçte önemli çalışmaları yaptığını, meslektaşlar için yeni projeler ürettiklerini biliyorum. Zorunlu eğitim konusunda, arabuluculuk konusunda yeni ve önemli çalışmaları yakında hepimiz birlikte göreceğiz. 

Mesleki sorunların çözümünde TÜRMOB ve Odaların sahiplenilmesini istiyorum. TÜRÖON ve Odaların önerdikleri raporların, görüşlerin değerlendirilmesini istiyorum. Tokat Odamızın her ay farklı bir ilde düzenlediği bu çalışmayı çok faydalı buluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından birlikte öğle yemeği ve Niksar’ın Çamiçi yaylasında gezi gerçekleştirildi. Topluluk fotoğrafı ile toplantı sona erdi. (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız