HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Ağustos 2017 Perşembe Saat: 10:46

BAŞKAN TEKİNTAŞ: “ÇOCUKLARIMIZ BİZİM GELECEĞİMİZ”

Altınordu Belediyesi tarafından yürütülen ‘Fındık İşçilerinin Çocuklarına Yönelik Çocuk İşçi Değil İstikbaldir Projesi’ düzenlenen etkinliklerle sona erdi.
BAŞKAN TEKİNTAŞ: “ÇOCUKLARIMIZ BİZİM GELECEĞİMİZ”

 

Altınordu Belediyesi tarafından yürütülen ‘Fındık İşçilerinin Çocuklarına Yönelik Çocuk İşçi Değil İstikbaldir Projesi’ düzenlenen etkinliklerle sona erdi.

 

Altınordu Belediyesi tarafından yürütülen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Fındık İşçilerinin Çocuklarına Yönelik Çocuk İşçi Değil İstikbaldir Projesi’ sona erdi. Fındık hasat sezonu öncesi Ordu’ya gelen mevsimlik tarım işçilerin çocuklarına yönelik yürütülen projede minik öğrencilere çeşitli konularda eğitim verildi. Düzenlenen eğitimlerin ardından minik öğrenciler düzenlenen programla hünerlerini sergiledi. Uzunisa Mahallesi’nde bulunan Mevsimlik İşçi Kamp alanında düzenlenen programa Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Proje Koordinatörü Ömer Dede, mevsimlik tarım işçilerinin çocukları ve aileleri katıldı.

 

 

‘Fındık İşçilerinin Çocuklarına Yönelik Çocuk İşçi Değil İstikbaldir Projesi’ kapsamında düzenlenen etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programa katılan ve bir konuşma yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, proje kapsamında yapılan etkinliklerin ve verilen eğitimlerin gelecek yıllarda daha da geliştirilerek devam edeceğini söyledi. Çocukların geleceğimiz olduğunu ifade eden Başkan Tekintaş, “Uzunisa Mahallesi geçmişten bu güne özenle hazırlanarak mevsimlik tarım işçilerine hizmet ediyor. Bu alan 2017 sezonunda çok güzel etkinliklere vesile oldu. Bugün yapılan programlarla çocuklarımız hem güzel bir gün geçiriyor hem de çeşitli konularda eğitimler alıyor. Gelecek yıllarda da bu eğitimleri geliştirerek devam ettireceğiz. Biz çocuklarımızı bahçede çalışan olarak görmek istemiyoruz, biz onları elleri kalem tutan, eğitim alan bireyler olarak görmek istiyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz bu sebeple iyi çalışarak onları geleceğe hazırlamamız gerekiyor” dedi.

 

KAYMAKAM ERTEN: “YAPILAN ETKİNLİKLERLE ÇOCUKLARIN KAYNAŞMASI SAĞLANIYOR”

 

Düzenlenen programa katılan Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten ise konuşmasında mevsimlik tarım işçilerinin konakladığı alanlardaki şartların önceki yıllara göre daha iyi hale geldiğini belirtti. Proje kapsamında çocukların yarım kalan eğitimlerini tamamladığını dile getiren Erten, “Mevsimlik işçilerinin çocukları, aileleri ile birlikte çeşitli illere gitmek zorunda kalıyor. Bu illerinden bir tanesi de yaz aylarında başlayan fındık sezonu sebebi ile Ordu oluyor. Çocuklar eksik kalan eğitimlerini de mevsimlik işçilerin kaldığı alanlarda kurulan eğitim sahalarında tamamlıyor. Burada yapılan çalışmalar çocuklarımızın eğitimlerine büyük katkı sağlıyor. Yapılan bu etkinlikler kaynaşmayı sağlıyor. Bu yıl geldiğimiz durum geçmiş yıllara göre çok daha iyi durumda. Ben projenin uygulanmasında başta Altınordu Belediye Başkanı olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Düzenlenen ‘Fındık İşçilerinin Çocuklarına Yönelik Çocuk İşçi Değil İstikbaldir Projesi’ etkinlikleri sihirbaz gösterileri ve fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi. 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız