HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
17 Eylül 2017 Pazar Saat: 10:53

“VATANDAŞLARI GÜLERYÜZLE KARŞILAYIN”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Perşembe ilçesine gerçekleştirdiği ziyaret ve inceleme gezisi kapsamında il
“VATANDAŞLARI GÜLERYÜZLE KARŞILAYIN”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Perşembe ilçesine gerçekleştirdiği ziyaret ve inceleme gezisi kapsamında ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul müdürleri ve muhtarlarla biraraya geldi.

 

Perşembe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonun’da yapılan toplantıda Vali Seddar Yavuz, özellikle kamu hizmeti gören memur ve diğer kamu görevlilerinin motivasyonunun arttırılması ve vatandaş memnuniyeti odaklı bir yönetim anlayışının sergilenmesi noktasındaki görüş ve düşüncelerini paylaştı.

 

Vali Yavuz, "Kamu görevlileri olarak nasıl bir duruş sergilemeliyiz? Bu şehrin Valisi olarak sizlerden beklentim nedir? Bizim devlet anlayışımız, daha ziyade otoriteye, kudrete dayılıdır. Devlet diye tabir ettiğimiz mekanizma, otoritesiz olmaz. O yüzden devlet nedir? Sorusunun cevabı; kudret ve şefkatin iyi bir karışımının yapıldığı sistemin adıdır. Sadece şefkat ile devlet yönetmeye kalktığınızda  bireylerin hak ve özgürlüklerini koruma imkanı kalmaz. Sadece kudret uygularsanız da, bu ancak ve ancak insanları mutsuz etmekten, bireyin hak ve özgürlüklerini ihlal etmekten başka bir sonuç doğurmaz. Dolayısıyla benim devlet tanımından anladığım şey; devletin hak edene kudretini, hak edene şefkatini gösterebildiği bir mekanizmanın adıdır” diye konuştu.

 

 

Vali Yavuz, ”Kamu kurum ve kuruluşlarımıza gelen vatandaşlarımız güler yüz ile karşılanmalı, ihtiyaç ve sorunları çözümlenmeli, sorunlar çözülemiyorsa, engel varsa da neden bir işin yapılamadığı net bir şekilde vatandaşımıza izah edilmelidir. Bunu yapamadığımız takdirde maalesef devlet fonksiyonunu icra edememiş olur. Bizim kişisel yanlışlarımız ve kusurlarımız, devlete sürekli mal olur. Böylelikle de devletin bekasını sağlamada sorunlarla karşılaşırız. O yüzden devlet dediğimiz bir tüzel kişiliktir. Elle tutulur, gözle görülür değildir. Devletin, elle tutulur, gözle görülür tarafı siz kamu görevlilerisiniz. Kamu görevlileri vatandaşlarımıza nasıl davranıyorsa, vatandaştaki devlet algısı da odur. O yüzden hepimiz bir bahaneye sığınmaktan vazgeçerek, 'o yok’, ‘bu yok’, ‘bu engel’ demekten çok, ben bu sorunun çözümüne nasıl katkı sunabilirim diye, proaktif bir düşünce tarzı ile konulara yaklaşmamız gerekir.

Bunu yapabildiğimiz ölçüde de vatandaş memnuniyetini sağlamış oluruz. Özellikle şehit ve gazi ailelerimiz, bizim gönlümüzün sultanlarıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarında karşılanması, ihtiyaçlarının giderilmesi önceliklidir. Onlar asla bekletilmeden, ihtiyaç ve sorunları süratle çözümlenmelidir. Başta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları olmak üzere tüm devletin imkanları onlara seferber edilmeli ve pozitif ayrımcılık yapılmalıdır. Elbette bedel ödemiş insanların zaman zaman alınganlıkları, moral bozuklukları olabilir ama bizim görevimiz onların gönüllerini alabilmektir. Bu konudaki hassasiyetimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi. 

 

“Hepinizden Eğitim-Öğretime Destek Vermenizi İstiyorum”

 

18 Eylül 2017 tarihinden itibaren yeni eğitim-öğretim yılının fiilen başlamış olacağını belirten Vali Yavuz, tüm katılımcılardan, eğitim ve öğretime destek vermelerini istedi ve “Okul güvenliği ile ilgili olarak almış olduğumuz tedbirleri en üst seviyede uygulayacağız. Okul etrafında çocuklarımızı rahatsız eden, madde bağımlılığına, şiddete yada tacize varan davranışlar sergileyen her kim olursa olsun bunları mutlak suretle engelleyeceğiz. Dolayısıyla emniyet ve jandarma birimlerimiz çıkarmış olduğumuz Valilik Kararını uygulayarak, ekiplerini sürekli okul çevrelerinde bulunduracaklar ve burada okulla ilişiği bulunmayan kişileri uzaklaştıracaklar. Israr eden ve direnenlere idari para cezası uygulayacaklar. Bu konuda her okulla ilgili bir koordinatör belirledik. Bu koordinatörlerin telefonları, iletişim bilgileri okul idareleri ile paylaşılacak. Okul müdürlerimizden beklentimiz, koordinatörlerle iş birliği yapmaları ve karşılaştıkları sorunları süratle paylaşmalarıdır. Kendilerinin bizatihi müdahale etmekten sakınsınlar” şeklinde konuştu.
 
“Valiliğimiz YİKOB Kanalıyla Alt Yapı Hizmetlerini de Yerine Getirecek”

 

Vali Yavuz, “Büyükşehirlerde kırsal alt yapı ile ilgili hizmet ve yatırımlar büyük ölçüde, Büyükşehir Belediyesi  tarafından gerçekleştiriliyor. Diğer bir kısmı da İlçe Belediyeleri tarafından yapılıyor. Fakat İçişleri Bakanlığımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın talimatıyla YİKOB’lara tüzel kişilik verildi ve bir kamu tüzel kişisi olarak bundan böyle kırsal altyapı hizmetlerini de yerine getirecek. Bununla ilgili olarak da 2017 yılı içerisinde yaklaşık 15 milyon lira civarında bir ödenekle bu işe başladık. Bir kısmını, Büyükşehir Belediyesi, bir kısmını ilçe belediyeleri, bir kısmını da direk YİKOB ihale etmek sureti ile yolları yapmaya başladık. Ordu gibi illerde, bunların bir şekilde daha hızlı çözümlenmesi bakımından farklı ellerle ve kaynaklarla yapılmasında da fayda var” diyerek, toplantıda geniş bilgi verdi.

 

“Ordu  Bir Turizm Şehri Ancak, Ciddi Altyapı Sorunları Var”

 

Konuşmasında Ordu’nun bir turizm şehri olduğunu ancak çok ciddi altyapı sorunu olduğuna vurgu yapan Vali Yavuz, ”Bu sorunların giderilmesine yönelik  hemşerimiz, Ordu'muzun yetiştirdiği önemli bir siyaset ve devlet adamı olan Prof.Dr. Numan Kurtulmuş Bakanımızın, Kültür ve Turizm Bakanı olmasından sonra 15’e yakın proje geliştirdik, kendilerine takdim ettik. Şu anda Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez teşkilatı bunların üzerinde çalışıyor. Özellikle turizm yolları başta olmak üzere, turistik  mekânlarda asgari insani şartları ve ihtiyaçları karşılayacak bir takım hizmet ve yatırımları bu yıl, belki yetiştiremesek de 2018 yılı içerisinde yapmayı planlıyoruz. Örneğin; şelalelere gittiğinizde elinizi yıkayacağınız, çay içeceğiniz bir kafe yok. Dolayısıyla bu tür yerlerden para kazanmak mümkün değil. İnsanlar buraya bir defa gider ikinciye buraya götüremezsiniz. O yüzden insanların oturabileceği bir mekan, ihtiyaçlarını giderebileceği bir alanın oluşturulması elzem diye düşünüyorum” dedi.

 

  “Bu Şehirde Başarı Varsa Hepimizin Başarısıdır. Yöneticilik Değil, Liderlik Yapın”

 

Vali Yavuz,  ‘Biz bu şehir için ne yapabiliriz?, Benim katkım ne olabilir?, Bu şehre ne katabilirim? Sorusunu kuvvetle sorar, zihnimizi yorar, bir de birlikte hareket edebilirsek eminim ki, aşamayacağımız herhangi bir engel  olmaz” diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ortak akıl, birlikte yönetim ve istişareyi mutlak suretle bu ülkede hakim kılmalıyız. Şimdi bir soru sormuşlar, demişler ki, 'Akıllı insan kimdir?' diye. Demişler ki, 'Başkalarının akıllarından istifade edenlerdir'  O yüzden her bir insanın görüş ve düşüncesi bizim için kıymetlidir. Sinerji böyle yaratılır. 'Ben bilirim, hiç kimse bir şey bilmez,  en iyi ben yaparım, ben olmazsam işte şöyle olur' şeklindeki anlayışı kabul etmemiz mümkün değil. Bu anlayış sinerji yaratmaz. Sinerji yaratmak istiyorsanız, bütün paydaşları, şehrin bütün önde gelenlerini, bütün sivil toplum kuruluşlarını, bütün mahalle muhtarlarını, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını herkesi sistemin içine çekmeliyiz. Bu şehirde başarı varsa hepimizin başarısıdır, başarısızlık varsa hepimizin başarısızlığıdır.

Sizlerden beklentim ve ricam, lütfen yöneticilik yapmayın, liderlik yapın. Eğer liderlik yaparsanız, sizinle birlikte çalışanlar ve paydaşlarınız emin olun ki, çok daha morali yüksek ve kendini değerli hisseder. Biz insanımıza kendisini değerli hissettirmeliyiz. Bunu başarabilecek güce sahibiz. Mahalle muhtarlarımız elbette halkımızın seçtiği, halkımızın sorunlarını kamu kurum ve kuruluşlarına aktaran, bizim en önemli temsilcilerimizdir. Dolayısıyla mahalle muhtarı arkadaşlarımızın da, kamu kurum ve kuruluşlarında herhangi istek ve talepleri olduğunda bunların dikkate alınması önemli.

Bizim hiç kimseyi değersiz hissettirmeye, ötekileştirmeye hakkımız yok. Bizim bir tek sevdamız var o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve aziz milletimiz. Bunu yüceltebilmek için hepimiz el ele, gönül gönüle, omuz omuza çalışmalıyız. Birlik, beraberlik ve kardeşlik, beklentimiz çok çalışmak. Çok çalışacağız, bu ülkeyi daha iyi bir noktaya mutlaka taşıyacağız. Sevdamız, aşkımız, tutkumuz Türkiye olsun. Eğer sevdamız Türkiye ise, anlaşamayacağımız hiç bir şey yoktur.”

 

Vali Seddar Yavuz, toplantı sonunda katılımcılardan yaşadıkları sorunları dinlerken, görüş ve önerilerini de aldı.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız