HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
16 Ocak 2018 Salı Saat: 08:01

DENİZİN DOLDURULMASINA GEREK YOK

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Gülyalı Balıkçı Barınağı’nda yapacağı değişiklik projesini ‘bilirkişi heyeti’ uygun görmedi.
DENİZİN DOLDURULMASINA GEREK YOK

            Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Gülyalı Balıkçı Barınağı’nda yapacağı değişiklik projesini ‘bilirkişi heyeti’ uygun görmedi.

            Bakanlık tarafından 'Gülyalı Balıkçı Barınağı kapasite artırımı ve kum tutucu mendirek inşaat tesisi' adıyla yapılmak istenen projenin Gülyalı Balıkçı Barınağını daraltacağı iddiasıyla açılan dava için görevlendirilen ‘bilirkişi heyeti’ raporunu hazırlayarak İdare Mahkemesine ve taraflara sundu.

            Projenin tamamına karşı değiliz

            Ordu Çevre Derneği ve balıkçılar adına beş kişinin açtığı dava ile ilgili Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Gazi Gönül şunları söyledi. “Bu davada davacılar olarak projenin tamamına karşı değiliz. Projedeki Çikolata Park ile balıkçı barınağı arasındaki 545 metrelik denizin ve barınağın içindeki dolguya, ayrıca barınağın içindeki yola karşı çıkıldı.Denizinve barınağın doldurulması, kötü hava koşullarında barınaktaki tekneler için parçalanma riski yaratacağı; kıyı şeridinin doldurulması ise barınak girişinin kumla dolmasına neden olacağı için dava açıldı.” dedi.

            Balıkçı Barınağı yenilenmeli

            Balıkçı barınağına hizmet yapılmasına kimsenin karşı olmadığına dikkat çeken Gönül, “Proje yapılmadan önce barınağın yenilenmesi, daha kullanışlı hale getirilmesi konusunda talebimiz olmuştu. Bu iyileştirme talebi dava dilekçemizin gerekçesinde de yer aldı. Yapılmak istenen proje, limana zarar vereceği için balıkçıların aleyhine olacaktı.” dedi.

            Bilirkişi bizi haklı buldu

            Bilirkişi raporunun davacıların haklılığını ortaya çıkardığını belirten Gönül, “Bilirkişi Heyeti bizim iddialarımızın doğruluğunu pekiştirdi. Raporda şunlar öne çıkmıştır. ‘Turnasuyu Irmağı’nın etkisiyle kum malzemeleri barınağın ağzını ve iç kısmın doldurmaya sebep vermektedir. Kum tutucu mendirek yapılmalıdır. Barınak içindeki iskelenin büyütülmesi fakat barınağı daraltacağı için dolgu yapılmadan rehabilite edilerek yapılması; barınak içindeki mevcut çekek yeri ve barakaların olduğu yeri doldurmadan rehabilite edilerek yapılmasının uygun olduğu; projede planlanan çekek yeri, deniz dolgusu yapılmadan fiziksel şartların iyileştirilmesiyle aynı hizmeti verebileceği; Çikolata Park ile barınak arasındaki deniz dolgusu yerine mevcut karayolu bağlantısı olan yaya kaldırımın rehabilite edilerek halkın kullanımına sunulması tarafımızdan uygun bulunmuştur.Kıyı şeridinin uzatılması ve genişletilmesi, iki mendirek arasında kum tutucu seviyelerinin artmasına ve barınak girişinin daralmasına neden olacağından buraya yapılacak çalışma uygun değildir.’denmektedir.

            Raporun dikkate alınacağını umuyoruz

            Kısacası ‘Bilirkişi Raporu’, kum tutucu mendireğin yapılmasına; projede planlanan iskelenin, kıyı şeridinin ve barınak içindeki dolguların yapılmasını uygun bulmamaktadır. Barınağın rehabilite edilerek kullanımı uygun görülmüştür. Bu rapor doğrultusunda ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verilmesini bekliyoruz.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : DENİZİN, DOLDURULMASINA, GEREK, YOK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız