HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Kasım 2016 Çarşamba Saat: 07:56

TORUN: GENELGE FETÖCÜ BAŞKANLAR İÇİN Mİ?

BELEDİYE BAŞKANLARI VE MECLİS ÜYELERİNİN YURTDIŞINA ÇIKIŞLARI BAKANLIK İZNİNE BAĞLANDI;
TORUN: GENELGE FETÖCÜ BAŞKANLAR İÇİN Mİ?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanlığının belediye başkanlarının yurt dışına çıkışlarını Bakanın iznine bağlayan Bakanlık Genelgesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Torun, yaptığı açıklamada “İçişleri Bakanı çıkardığı bir genelgeyle belediye başkanlarının yurt dışına çıkışını kendi iznine bağlamıştır. Bakanın yayınladığı genelgeye göre tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilmiş, kamuda gereksiz harcamaların önüne geçilmesinin, kaynakların en rasyonel şekilde kullanılmasının amaçlandığı belirtilmiştir.

Tasarruf tedbirleri denilmiştir ama yurtdışı bağlantılı projelerini devam ettiren, hiçbir harcama yapmasına gerek olmayan, misafir olarak yurt dışına gidecek olan Belediye Başkanlarına bile izin vermemektedir. Acaba bu genelgeyi kendi içlerindeki FETÖ ile bağlantısı olan belediye başkanlarının,  belediye meclis üyelerinin yurtdışına kaçmalarını engellemek için mi çıkarmıştır?” diye sordu.

Eğer böyle ise bunun yöntemi bu değildir diyen Torun şöyle devam etti; “Belediye başkanlarına, belediye meclis üyelerine yurt dışına çıkışlarına izin verilmemesine sebep olarak vatandaşların olağanüstü hal döneminde ihtiyaç duyduğu hizmetlerin sürekliliğinin sağlanmasının gösterilmesi oldukça manidardır.

Şimdiye kadar kamuoyunda da defalarca dile getirilen FETÖ ile bağlantısı olduğu iddia edilen yerel yöneticilere hiçbir işlem yapılmamıştır. Yine basında AKP’nin 7 tane eski 2 tane mevcut büyükşehir belediye başkanının, 34 eski, 11 mevcut il/ ilçe belediye başkanının EAGLE ve BYLOCK kullandığı MİT tarafından tespit edildiği yazılmıştır.

Eğer Sayın Bakan kendi içlerindeki FETÖ’cü belediye başkanlarını elinden kaçırmak istemiyorsa bir an önce harekete geçsin” dedi.

İçişleri Bakanına seslenerek, OHAL’i gerekçe gösterip, fırsatçılık yapmasın diye de uyarıda bulunan Torun; “Tüm imkanlar, tüm yetkiler elindedir. FETÖ’yle doğrudan ya da dolaylı bağlantısı olan, bu terör örgütüne yardım eden, başında bulundukları belediyenin kaynaklarını, imkanları onlara aktaran, kullandıran belediye başkanlarını açıklasın, gereğini yapsın.

Genelge çıkarıp, belediye başkanlarının yurt dışına çıkışlarını kendi iznine bağlamak, bölgesine hizmet etmekten başka hiçbir suçu olmayan, bölge halkının yaşam kalitesini artırmak için projeler üretip hayata geçiren belediyelerle, FETÖ’cü belediyeleri aynı çuvalın içine koymak büyük bir haksızlıktır” diye konuştu. (Ordu Yeni Haber)

         

Anahtar Kelimeler : TORUN:, GENELGE, FETÖCÜ, BAŞKANLAR, İÇİN, Mİ?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız