HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Aralık 2023 Pazartesi Saat: 13:06

“EĞİTİM, TOPLUMUN TEMEL TAŞIDIR”

Ordu İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, ilçe ziyaretleri kapsamında Çamaş ilçesinde okul ve kurumları ziyaret ederek yönetici, öğretmenler ve öğrenciler ile bir araya geldi. Vargeloğlu, Korgan ilçe ziyaretine ilk olarak
“EĞİTİM, TOPLUMUN TEMEL TAŞIDIR”

Ordu İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, ilçe ziyaretleri kapsamında Çamaş ilçesinde okul ve kurumları ziyaret ederek yönetici, öğretmenler ve öğrenciler ile bir araya geldi.

Vargeloğlu, Korgan ilçe ziyaretine ilk olarak Çamaş Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde, Çamaş Hisarbey Köy Yaşam Merkezinde açılan Kur'an-ı Kerim Eğitimi Kursu'nu ziyaret ederek başladı.

Gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili yöneticilerden bilgi alan Müdürümüz, kursiyerler ile sohbet ederek kendilerine başarılar diledi. Daha sonra Çamaş Kaymakamı Mehmet Emin Şen ile bir araya gelerek Çamaş ilçesi eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vargeloğlu,  ardından Çamaş Şehit Erda Uygun İlkokulu/Ortaokulunu ziyaret ederek okul idaresi, öğretmenleri ve öğrenciler ile bir araya geldi. Okul idaresi ve öğretmenleri ile öğretmenler odasında sohbet eden Vargeloğlu,, gerçekleştirilen ve planlanan eğitim öğretim faaliyetleri hakkında öğretmenlerden bilgi aldı. Sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmeleri temennisinde bulundu.

Okul ziyaretinin ardından Çamaş Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası ile bir araya gelerek Çamaş ilçesi eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vargeloğlu, Çamaş Belediye Başkanı Sayın Mahmut Ayparçası ile Çamaş Hanımeli Kooperatifini ziyaret etti. Yapılan çalışmalar ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Çamaş Şehit Şener Karadere İmam Hatip Ortaokulunda okul müdürleri ile toplantı yaparak ilçe genelinde devam eden ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi alan Vargeloğlu,, "Çalışmamızın her aşamasını siz değerli idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin görüşleriyle şekillendiriyoruz. Eğitim, toplumun temel taşıdır ve bu temeli güçlendirmek için bir aradayız. Öğrencilerimizi sadece bilgiyle değil, aynı zamanda kadim geleneğimizin değerleriyle de donatacağız. Bu vesileyle Bakanlığımız tarafından uygulamaya koyulan, okullarımızda söz varlığımızı zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerimizin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını, düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlayan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" ile Valimiz Sayın Muammer Erol himayelerinde, Müdürlüğümüz koordinesinde yürütülen, öğrencilerimizin varlığından haberdar olmadığı ya da hakkında yanlış ve eksik bilgi sahibi olduğu mesleklerin öğrenci ve velilerimize tanıtılması, ulusal ve uluslararası meslekî yeterliliğe, meslek ahlâkına ve meslekî değerlere sahip, yenilikçi, gi­rişimci, üretken, ekonomiye değer katan meslekler hakkında bilgi sahibi olmak ile bireylerin ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda uygun meslekleri seçebilmeleri amacıyla "Hayalimdeki Meslek Projesi"nin ilçemizde ve okullarımızda takibini yapalım.

Okullarımızda sosyal ve kültürel faaliyetleri amacına uygun olarak talep edilen her alanda gerçekleştirmeye gayret edelim. Taşımalı eğitim servislerinin, öğrencilerimize verilen öğle yemeklerinin kontrollerini ve denetimlerini düzenli bir şekilde yapalım." dedi.

 

Anahtar Kelimeler : “EĞİTİM, TOPLUMUN, TEMEL, TAŞIDIR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız