HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Aralık 2023 Cumartesi Saat: 14:09

YENİ YILA SAĞLIKLI BİR ADIM ATIN!

Bir Adım Sağlık’ın Genel Müdürü Ayşe Şengel, yeni bir yıla girerken alınması gereken en önemli kararın sağlıklı bir yaşama geçmek olması gerektiğini söyledi. Şengel, bunun için yeni yıl öncesinde doktor kontrolünden geçerek g
YENİ YILA SAĞLIKLI BİR ADIM ATIN!

Bir Adım Sağlık’ın Genel Müdürü Ayşe Şengel, yeni bir yıla girerken alınması gereken en önemli kararın sağlıklı bir yaşama geçmek olması gerektiğini söyledi. Şengel, bunun için yeni yıl öncesinde doktor kontrolünden geçerek gerekli tahlil ve tetkikleri yaptırmayı önerdi.

Daha çok hareket edeceğim. İdeal vücut ağırlığıma ulaşacağım. Sevdiklerime daha çok vakit ayıracağım. Yeni yıl öncesinde pek çoğumuz önümüze bu ve bunun gibi hedefler koyarak birçok karar alıyoruz. Bu kararları hayata geçirmek için kimi zaman bir adım atıyor, kimi zaman ise kararlarımızı rafa kaldırıyoruz. “Yeni yıl öncesi almamız gerekenler arasında en önemli karar daha sağlıklı bir yaşama geçmek olmalı” diyen Bir Adım Sağlık’ın Genel Müdürü Ayşe Şengel, bunun ilk adımının ise mini bir check up’tan geçerek, gerekli tahlil ve tetkikleri yaptırmak olduğunu belirtti.

Şengel, eğer herhangi bir sağlık şikayetiniz yoksa öncelikle genel bir muayeneden geçmek gerektiğini ifade etti. Doktorun önerileri doğrultusunda EKG, kan ve idrar testleri, tüm batın taraması gibi tetkiklerin yapılmasının ardından kişinin genel sağlık durumunun ortaya çıkacağını anlatan Şengel,  ardından gerekiyorsa yapılacak tedavinin sağlıklı bir hayata geçişin en önemli adımı olacağının altını çizdi. Şengel, bütün bunların yanı sıra diş ve göz kontrollerinin de unutulmaması gerektiğine de dikkat çekti.

BU TESTLERİ İHMAL ETMEYİN

Şengel, 40’lı yaşlar sonrasında bazı tetkiklerin düzenli olarak yaptırılmasının hayat kalitemizi etkilediğini anlatıyor. Kemik kaybı ve osteoporozu önlemek için kemik ölçümü, meme kanseri konusunda önlem almak için mamografi, sindirim sitemi kanserleri riskine karşı endoskopi ve kolonoskopi yaptırılmasını öneren Şengel, şöyle devam etti: “Ailenizde kalp sorunları yaşayanlar varsa kalp, tansiyon, kolesterol ve vücut kitle endeksi ile ilgili tarama testlerini mutlaka yaptırın. Erkeklerde prostat kanseri en yaygın kanser türüdür. Her 10 erkekten birinde hayatının herhangi bir evresinde görülebiliyor. Bu nedenle erkeklerin tarama testi yaptırması şart. Kadınlar ise rahim ağzı kanseri riskine karşı yılda bir PAP ve HPV testi yaptırmalı.”

 Yeni yıl öncesi tamamlamam gereken birçok iş varken bu testlere vakit ayıramam” diyenlerin yanılgıya düştüğüne kaydeden Şengül, şunları söyledi: Bir Adım Sağlık’ın sağlık profesyonellerinden oluşan ekibinin doktor muayenesi, hemşirelik hizmetleri, tanılama ve görüntüleme, danışmanlık hizmetleri gibi daha birçok hizmeti ihtiyaç sahibinin ayağına getirdiğini hatırlatan Şengel, herkesi sağlığı için bir adım atmaya davet ediyor.”

 

Anahtar Kelimeler : YENİ, YILA, SAĞLIKLI, BİR, ADIM, ATIN!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız