HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Nisan 2024 Cumartesi Saat: 13:49

KALBİNİZ İÇİN BU UYARILARA DİKKAT!

Kalp hastalıklarının bütün dünyada önde gelen ölüm nedenlerinden biri olduğunu belirten İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeki Doğan, alınacak önlemlerle daha sağlıklı k
KALBİNİZ İÇİN BU UYARILARA DİKKAT!

Kalp hastalıklarının bütün dünyada önde gelen ölüm nedenlerinden biri olduğunu belirten İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeki Doğan, alınacak önlemlerle daha sağlıklı kalbe sahip olmanın, daha kaliteli ve uzun yaşamanın mümkün olduğunu söyledi.

         Dr. Öğr. Üyesi Zeki Doğan, kalp sağlığının korunmasında varsa şeker ve hipertansiyon gibi hastalıkların kontrol altında olmasını, 40 yaşından sonra belli aralıklarla kalp kontrollerinin yapılmasını, haftada en az dört kez 45 dakika tempolu yürüyüş yapılmasını tavsiye etti.

         Zeki Doğan, 8-14 Nisan Kalp Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada kalp sağlığının korunmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

KALP SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN BİRÇOK RİSK VAR

         Doğan, “Diyabet yani halk arasındaki bilinen ismiyle şeker hastalığı, hipertansiyon, ileri kalp hastalığı öyküsü, hareketsiz yaşam tarzı, sigara kullanımı, sağlıksız beslenme, obezite ve kolesterol yüksekliği bilinen risk faktörleri arasında yer almaktadır” dedi.

YAŞ İLERLEDİKÇE RİSK YÜKSELİYOR

         Kalp sağlığı açısından ne kadar çok risk faktörü varsa ve yaş ne kadar ileri ise riskin o kadar yüksek olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Zeki Doğan, “İleride kalp hastalığı riskini tahmin etmek için yaş ve risk faktörlerini kullanarak geliştirilmiş skorlamalar mevcuttur” diye konuştu.

40 YAŞINDAN İTİBAREN RUTİN KONTROL YAPILMALI

         Kalple ilgili kontrollerin önemine işaret eden Dr. Doğan, “Eğer daha önceden bilinen bir kalp hastalığı ya da risk faktörleri yoksa 40 yaşından itibaren periyodik kalp kontrolleri önerilir. Önceden bilinen bir kalp hastalığı ya da risk faktörü olan hastalar hekimlerinin önerdiği sıklıkta kalp kontrollerine gitmelidir” uyarısında bulundu.

HAREKETSİZ VE STRESLİ YAŞAM KOŞULLARI KALBİ YORUYOR

         Doğan, “Kalp sağlığını en çok tehdit eden etkenler, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde modern yaşam tarzının yaygınlaşması ve bunun sonucunda fastfood ve işlenmiş gıda tüketiminin artması, hareketsiz ve stresli yaşam koşulları sayılabilir. Ayrıca bilinen kalp rahatsızlığı olan ya da kalp hastalığı için risk faktörleri olan hastalardaki tedaviye uyumsuzluk oranları da kalp sağlığını en çok tehdit eden etkenler arasında sayılabilir” şeklinde konuştu.

HAFTADA EN AZ DÖRT KEZ 45 DAKİKA TEMPOLU YÜRÜNMELİ

          Doğan,Sağlıklı beslenmek, haftada en az dört kez 45 dakika tempolu yürüyüş yapmak, sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan ve stresten uzak durmak, varsa şeker ve hipertansiyon gibi hastalıkların kontrol altında olması ve risk faktörlerine göre belli aralıklarla kalp kontrol muayenesi yapılması önerilir” ifadelerini kullandı.

SAĞLIKLI BİR KALP İÇİN HAYAT TARZI DEĞİŞİKLİĞİ VE RUTİN KONTROLLER ŞART

         Kalp hastalıklarının bütün dünyada önde gelen ölüm nedenlerinden olduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Zeki Doğan şunları söyledi: “Erken dönemde ölüme neden olmayan kalp hastalıklarında dahi ilerleyen zamanlarda hayat kalitesi ne yazık ki ciddi anlamda düşmektedir. Hayat tarzı değişikliği ve rutin kalp kontrolleri gibi alacağımız bazı önlemlerle daha sağlıklı kalbe sahip olmak, daha kaliteli ve uzun yaşamak mümkündür.”

Anahtar Kelimeler : KALBİNİZ, İÇİN, BU, UYARILARA, DİKKAT!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız