HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SAHİ NEREDE KALMIŞTIK?

23 Mayıs 2017 Salı Saat: 10:16

AK Parti’de 3. Olağan Kongre yapıldı. Devasa kongrede sürpriz kararlar, yeni düzenlemeler ve yeni stratejiler öne çıkan çıktı. Kongrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partililerine ve seçmenlerine bir hatırlatmada bulunmuştu; “Nerede Kalmıştık” diyerek kaldıkları yerden daha da güçlü yeni Türkiye şifrelerini de beraberinde anlatıverdi.

Zira bu nerede kalmıştık? Sorusuna bir de kendi penceremizden bakmamızda gerekmiyor mu? Diye sordum kendime. Aslında herkes sormalı bu soruyu kendine değil mi?

Ben önce kendi alanımdan başlayayım. Biz basın emekçilerine yıpranma payı konusunda çifte standardın ortadan kaldırılmasında, basın ilan kurumu tarafından verilmekte olan kredilerde ki kotaların ortadan kaldırılması ve kredi süresinin üç günü geçmemesinde, basın emekçilerine konut yardımında ve emekliliği yaklaşan basın emekçilerinin askerlik gün sayılarının prim borçlarının hükümet tarafından karşılanmasında kalmıştık.

Ülkede açlık ve yoksulluk sınırının birinin 4 bin 500’lerde, diğerinin de Bin 800’lere dayandığında kalmıştık. Eğitim ve Sağlık haklarımızda ki özellikle sağlıkta çalışanlar ve emeklilerin hala vurgun altında oldukları ve bunun önüne geçilemediğinde kalmıştık. Yine bu iki camiada ki çalışan ve emekçilerin de adaletsiz ücret hak kayıplarında kalmıştık.

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV)’de ki yüksek kesintilerin ve çifte standartların önüne geçilememesinde kalmıştık. Özellikle tütün ve alkollü içeceklerde ki ÖTV’nin daha da aşağılara çekilmemesinde kalmıştık.

Ayrıca aldığımız havaya, içtiğimiz suya bile vergi verdiğimiz ülkemizde asgari ücret ve düşük ücretlilerin maaşlarından vergi kesilmemesinde kalmıştık.

Kendi istekleri ile TSK’dan ayrılan personellerin kamu kurum ve kuruluşlarına geçiş haklarının esnetilmemesinde kalmıştık. Yer altı işçilerinin emeklilik yaş kotasının aşağılara çekilmemesinde kalmıştık. Genel olarak emeklilik yaşının da 55’i geçmemesinde kalmıştık.

Emeklilere bankalarda özellikle kredi konularında 65 yaşından sonra işi bitti muamelesinde kalmıştık. Bu yaşın hala 80’e çıkarılma beklentisi ve ümitlerinde kalmıştık.

KOSGEB’in kesenin ağzını açması da nafile çıktı. KOSGEB onaylı kredilere banka engeli takılınca cinnet geçiren ve iflas eşiğine gelen esnaflarda kalmıştık.

KPSS ve ÖSYM’de ki saniyeler farkıyla sınavlara alınamayan öğrencilere yeni bir hak sağlanıp sağlanamayacağında kalmıştık. İşsizlik rakamlarının hala çift rakamları hala çift hanelerde ve genç işsizlerimizle birlikte yaklaşık 5 milyon insanın işsizlikle mücadelesinde kalmıştık.

Sahi nerede kalmıştık diye diye Fındıkta da çok kötü kalmıştık. Fındık hala para etmiyor. Devletin şefkatli elini ve desteğini bekliyor senin üreticin. Benden söylemesi sayın Cumhurbaşkanım, bak fındıkta da çok fena kalmıştık…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları