HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

Karıncanın ‘KATAR’I…

12 Haziran 2017 Pazartesi Saat: 10:12

Türkiye son günlerde bir yandan terörle mücadelede cebelleşirken bir yandan da komşu ülkelerin yanı sıra Arap ve Körfez ülkelerinin meseleleri ile haşır neşir olmaya devam ediyor.

İçinde yaşadığımız küreyi önüme alınca, Maşallah karınca misali adım atmadığımız, el uzatmadığımız ülke kalmamış. Hal böyle iken şimdide Körfez ülkelerine kol kanat germeye başlamamız bizim Ortadoğu’da, Arap sahrasında, Asya’nın muhtelif bölgelerinde iyice kanaat önderi olmamızda görünürde üzerimize yok gibi.

Yani az canımız yanmamıştı geçmişte, Yemen’de, Kıbrıs’ta, Musul, Kerkük, İran, Irak, Suriye’de az canımız yanmamıştı hani. Şimdi de Katar’ı sallamaya, silkelemeye başladı birileri. Bir yaygara koptu gitti Körfez’den Arap dünyasına. Hem de ne yaygara ne yaygara. Biz de boş durur muyuz yani. Kayıtsız ve duyarsız kalmamız mümkün mü? Asla değil tabi ki, böyle bir şey söz konusu bile olamaz değil mi?

Neymiş efendim şimdi kanaat önderiyiz ya, kendimizi de öyle görüyoruz. Bir yandan Arap dünyasına bir yandan da Avrupa ülkelerine hop kardeşim bir dakika ben buradayım. Durun bakalım siz hangi akıla hizmet ediyorsunuz. Bozmayın kafamızı bak askerde gönderiyoruz, kendinize gelin ve kendinize çeki düzen verin.

Bununla da kalmadı birde Arap dünyasının baş aktörü Suudi Arabistan’a da sen bölgende nasıl abisin? Nasıl büyüksün? Neden barış için, demokrasi için Katar’a ön ayak olmuyor, el uzatmıyorsun diye bir güzel de kızdık mı? Kızdık. Türk askerinin gideceği artık kaçınılmaz gibi görünüyor. ‘Katar zengin bir ülke. Zengin ülkeye de zengin asker yakışır yollayın bedelli askerleri’ diye sosyal medya kaç gündür sallanıyor.

Peki madem kafaya koyduk. Katar’ı da yedirmeyeceğiz kimseye. Öyle ise bunca hamiliğin, bunca kabadayılığın yanında, yanımızda olan bir tane ülke gösterin bana. Kim yanımız da kim? Tek başımıza atom karınca misali bu kürenin yarısından fazlasına meydan okuma cesareti nerden geliyor çok merak ediyorum.

Böylesine yalnız kaldığımız kürede gücümüze yakın, gücümüzle eşdeğer kaç tane dost ülke var kolumuza giren. Kaygım şu ki, yine olan benim Mehmetçiğime olacak. Cefayı yine bu kez çöllerde bizim Mehmetçiğimiz çekecek. İnşallah Rabbim, hepsinin yar ve yardımcısı olur ve hepsini kanatlarının altına alır.  


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları