HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SENİ UNUTMAYACAĞIZ UĞUR ABİ…

1 Temmuz 2017 Cumartesi Saat: 09:42

Bir şehre hayat damarı olmak her insana nasip olmaz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Sanatsız kalan bir milletin (toplumun), hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözü sanırım merhum duayen gazeteci abimiz Uğur Gürsoy için biçilmez bir kaftan olsa gerek.

Gazeteciliğin, yazarlığın yanı sıra içinde ki sanat aşkıyla da Ordu’ya bir hayat damarı kazandıran merhum Gürsoy, Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT)’nin kurucusu olarak tam yarım asırdır bu şehrin hayat damarlarından birinin kan bulmasına, yaşamasına ve yaşamına devam etmesine vesile olmaktan daha başka büyük bir gurur olabilir mi?

53 yıl boyunca perdelerini kapatmayan OBKT’nin baş mimarına, eminim ki büstü de, ismi de hak ettiği yeri alır. Alması da gerekmiyor mu zaten? Eğer bunu yapamazsak inanıyorum ki, büyük bir vefasızlık örneği sergilemiş oluruz. Uğur abimizin heykeli de, adı da hak ettiği yere mutlaka monte edilmelidir.

87 yıllık ömründe merhum gazeteci Rıza Şimşek’ten aldığı feyz ile adını ulusal basına ve oradan da basın konseyi üyeliğine taşıyan Uğur abi, Hürriyet gazetesi Karadeniz Bölge temsilciliğinin yanı sıra Ordu’da, Tekamül, Gürses, Hareket, Karadeniz 52 Gazetesi ve Tribün gazetelerinde sütunlarına, köşe yazılarına, baş yazılarına hep Ordu’nun tarihini taşıdı.

Söz konusu Ordu ve Ordu’nun temel sorunları olunca, Merhum gazeteci abimiz Rıza Şimşek gibi sorun giderilinceye kadar uyuyamayan, uykuları kaçan birisi olan kişiliği ile bayrağı taşıyan nesillere de hep bu yönü ile örnek olmuştur. Eski Dostlar isimli köşesi ile hep tarihe ışık tutmuş, Ordu’nun geleceğine de buradan yön vermiştir.

En değerli hazinen, mirasın olan OBKT, artık Orduluların sonsuza dek taşıyacağı emanet olacak. evladın, çocuğun gibi gördüğün tiyatronun perdeleri hiç kapanmayacak. Yazıların, yazıtların arşivlerde, raflarda tozlanmayacak.

Bu şehre verdiğin hayat damarını hep canlı, hep diri, hep ayakta tutabilmek için eserlerin hep elden ele dolaşacak. Çünkü biz seni hiç unutmayacağız Uğur abi. Unutturmayacağız. Unutulmayacaksın. Işıklar içinde uyu, mekanın cennet olsun, ebediyete intikal eden merhum meslektaşlarımıza, büyüklerimize senin vesilen ile selamımız olsun. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Uğurlar olsun Uğur abi…    


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları