HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BU NASIL TALAN…

7 Mayıs 2016 Cumartesi Saat: 10:11

Bir hikayemiz bile yok. Bir marina, bir yat limanımız bile yok. Yüzümüze gözümüze bulaştırdığımız fındıktan başka bir argümanımız dahi yok. Yerli yabancı millete kendimizi anlatacak bir haltımızda yok. Turizm turizm diye yırtınmaya devam ediyoruz. Gelin görün ki bu kadar yırtınmanın içinde bakın iş bazı işletmeler tarafından nasıl talan ediliyoruz.

Çayından tutun, dönerinden çıkın. Sözde turizme aday Ordumuz da küçük bir bardak çay (kaynar su) 2.00 TL, bir porsiyon döner de bir ayranla birlikte 22.00 TL. çayı fincanla içerseniz 4.00 TL. buralarda bir kişi tek başına karnını doyurmaya kalsa, salatası, cartı, curtu en az 40.00 TL.

Yazık, Günah yahu bu şehrin yüzde 85’i asgari ücretle geçiniyor. Hem de daha dün Bin 300 Lira olan asgari ücretle geçiniyor. Biraz kuldan utanmıyorsanız Allah’tan utanın. Yazık, Günah…

Şimdi diyeceksiniz ki yahu Deliçakar, dünyanın kirasını veriyoruz, bir sürü işçi çalıştırıyoruz değil mi? Ulan sizin yaptığınız işleri başka şehirlerde de yapan yok nu? Nerede görülmüş bir porsiyon döner 20.00 Lira nerede…. Biz Trabzon, Samsun, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Adana, Antep, Urfa, Erzurum hiç gezip görmedik değil mi? Sanki bana deve kuşu kesiyorsunuz değil mi? Çoğunuzun Turizm İşletme Belgesi bile yok. Hadi oradan develer…

Aslında sözü size söylemek nafile. Sözü sizi denetlemeyen mercilere söylemek lazım. İlgili müdürlüklere, ilgili lokanta, restaurant, kafe ve kahvehane dernek başkanlarına ve size işletme ruhsatı ile fiyat tarifesi verenlere söylemek lazım. Serbest pazarmış, serbest ticaretmiş hikayelerini yutturan bu gözleri kapalılara söylemek lazım.

Şimdi anladınız mı Ordu sokakları neden kuru kalabalık. İnsanlar oturup bir yerde iki soluk alamıyorlar. Bir yere çöküp kalkman en az 10.00 TL. bir tost iki çay 10.00 TL. ortalığı sosyete bozuntuları sarmış. Bu devran hep böyle devam edecek sananların ömrü de zaten bir sezonluk oluyor.

Patlayan çeklere mi yanarsın. Batan kredilere mi yanarsın. Artık neye yanarsan yan gidişat hiç de iyi değil. Kaynar su ile 7 Liradan yaparak sattığınız çorbadan tutunda milletin gırtlağından geçen lokmaya kadar kimsenin bu şekilde çökmesi hak değil. Milletin cebinden girip gırtlağına çökmek kadar günah bir şey yoktur.

Bir kez daha söylüyorum. Orduluların yüzde 85’i asgari ücretle geçiniyor. Yazık, Günah! Bu nasıl talan diyerek yetkili, ilgili herkesi göreve davet ediyorum. Kalın sağlıcakla…

 

 

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları