HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ORTAK AKIL!…

12 Aralık 2017 Salı Saat: 08:01

Ortak akıl denince ne anlıyoruz? Bugünlerde ne aklı? Kimin, kimlerin aklı konuşuluyor? Hangi akıldan söz ediyorsunuz? Veya edeceğiz? Soruları ve herkesin aklı kendine, herkes aklını kendine saklasın söylemleri kulaktan kulağa daha başlamadan fısıldanmaya başladı.

Nedir Ortak akıl? Ortak akıl,  bir ailede, bir sokak, bir mahalle, ilçe ve il de yaşayan sakinlerin, ahalilerin ve toplulukların yaşadıkları alan içerisinde ortak yaşam konularında aldıkları kararlar ve bu kararlara da mümkün mertebe uyma iradesidir. Bu ülke genelinde ki konularda da aynı kriterleri kapsar.

Ortak akıl kelimesi Ordu’da yaklaşık 7-8 yıldır konuşulur oldu. Başta fındık olmak üzere birkaç konuda ortak akıl adı altında Çalıştaylar yapıldı. Her ne kadar olumlu, müspet çözümler üretilip, alınmasa da ortak akıl kelimesinin konuşulur olması da yeni bir adım olarak değerlendirilmelidir.

Burada aslolan konu ise ele alınan konuların Çalıştay başlığı adı altında taraflı veya tarafsız yapılabilirliği ve bunun sonuçları. Ortak akıl taraflı (yanlı) olursa bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada hiçbir sonuç alınmaz kanaatindeyim. Tarafsız ortak akıl ile alınan bütün kararların çözüme daha çabuk ve daha etkili ulaşacağına inanıyorum. Sanırım sizde aynı fikirdesinizdir.

Dünkü yazımda da belirtmiştim. Ordu’nun kalkınma hamlesine yönelik Ordu Valisi Seddar Yavuz, çok yakın bir tarihte ortak akıl doğrultusunda Kalkınma Hamlesi Çalıştay’ı yapacaklarını duyurmuştu. Bugün ise Ordu Büyükşehir Belediyesinde akşam saatlerinde bir ortak akıl toplantısı yapılacak. Aldığımız duyumalara göre Ordu’da ki siyasi irade, bütün sivil toplum kuruluşları ve şehrin önde gelen kanaat önderleri basının da eşliğinde bu toplantıya iştirak edecek olmaları yönünde.

Bugün tekrar söylüyorum. Bu şehir artık ne istediğini tam ve net olarak ortaya koysun. O masaya oturduğunuzda beyler bu kez fotoğrafı çok iyi çekin. Bu fırsatlar 40 yılın başında bir gelir. Bu yüzden masaya otururken aklınızdan ne siyaset, nede aşna fişne gelsin.

Otururken kalkıncaya kadar yani istediğinizi alıncaya kadar aklınızda hep Ordu olsun. Unutmayın akıl akıldan üstündür. Üstün gelen akla da şehrin menfaatleri doğrultusunda rivayet etmek boyun borcudur. İşiniz kolay ve rast gele beyler…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları