HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

KURTUL TRUMP KURTUL…

31 Ocak 2018 Çarşamba Saat: 09:05

Evet dün ABD kamuoyunda önemli gelişmeler kaydedildi. Amerikan basınının halk arasında yaptığı araştırmalarda Amerikalıların Trump’a gönderdiği mesajlarda YPG’den kurtulması istendi. ‘YPG’den kurtulmazsan mahvoluruz’ şeklinde ki temenniler tabi ki Trump’a çoktan ulaştı bile.

Halk istemiyor, halk Suriye’de, Irak’ta, Ortadoğu’da huzur, güven ve barış istiyor Trump’dan. Bence de Trump, kininden, öfkesinden, nefretinden, barbarlığından, şiddetinden bir an önce kurtulmalı. Aksi takdirde Amerikan kamuoyu asla kendini affetmeyeceğini de bilmeli diye düşünüyorum.

Benzer örneklerini Almanya ve Fransa gibi ülkelerde bir çok defa görmüştük. Gördük ki bu ve bunlar gibi bir çok ülkede halkın istemediği ve tasvip etmediği bir husus veya konuyu liderler veya iktidar olan hükümetler asla uygulamıyor ve halkın isteği doğrultusunda geri adım atıyorlar.

Şimdi Trump’tan beklenen de budur. Teröre çıkardığı davetiyeden artık kendisine bir fayda gelmeyecektir. Trump, Amerikan halkının da güven ve geleceğini de tehlikeye sokmaya hakkı olmadığı gibi, bu yanlıştan derhal dönmelidir.

Nato müttefiğimiz olan Amerika ile ilişkiler bu denli sarsılmamalı, bu denli zarar görmemeliydi. Adı üstünde müttefik ama sözde müttefik durumuna düşüren Trump, bakalım teröre verdiği destek sevdasından ne zaman vazgeçecek.

Çünkü dün PKK ve DEAŞ bölgede birlikte hareket etme kararı almıştı ya. Hani Amerika, DAEŞ’e karşı mücadele ediyordu ya. Gördün mü bak Trump efendi. PKK seni cephede kuyruğu sıkışınca nasıl sattı. Hani senin terörle mücadelen nerede kaldı?

Şimdi DEAŞ’e de silah ve mühimmat yardımı yaparak Türkiye’yi mi karşına alacaksın? Yoksa PKK’ya sen oyunu bozdun deyip müttefiğin Türkiye’nin yanında mı olacaksın? Bak Türkiye, hepsi ile birlikte aynı anda mücadele ederken sen şimdi hangi cenahta yer alacaksın çok merak ediyoruz.

İşte bu yüzden Amerikan halkı ve bizlerde diyoruz ki; Gittiğin yol yol değil. Kininden, öfkenden, nefretinden, barbarlığından, şiddetinden bir an önce kurtul Trump kurtul. Sen kurtulmazsan emin ol ki, Amerikan halkı bir şekilde senden kurtulur…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları