HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

GAZETECİ GÖZÜYLE HER ŞEY DEVLETTEN BEKLENMEZ…

21 Mayıs 2016 Cumartesi Saat: 07:18

 Teşekkürler Rahmi Çiçek, bir kez daha bizleri silkeleyip her şeyin Devletten beklenmeyeceğini anımsattığın için teşekkürler. Gazeteci gözüyle de olsa her şeyin Devletten beklenmeyeceğini ne de güzel kazıdın bir kez daha beyinlerimize…

Ordu basınının mihenk taşlarından merhum gazeteci yazar Rıza Şimşek’i vefatının 24. Yılında Orhaniye mahallesinde ki aile kabristanlığında Ordu basını adına yad ettik. Allah mekanını cennet etsin.

Duygulu konuşmaların yapıldığı o gün kelimeler boğazlara düğümlendi. OGC Başkanı Recep Aydın ve Rıza Şimşek’in oğlu Atilla Şimşek’de konuşmalarında zor anlar yaşadılar. Çünkü Rıza Şimşek’i anlatmak o kadar kolay bir iş değildi.

Bizlere biz olduğumuzu hatırlatan değerli büyüğümüz Rahmi Çiçek’in konuşması ise kulaklara küpe, beyinlere kazınacak türdendi. Rahmi abi, Rıza Şimşek’in değerli ve yakın bir arkadaşıydı. Ve Şimşek ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Şimşek’in üstün vasıflarını bir bir sıralayan Rahmi abi adeta gazetecilerin gözlerinin içine baka baka sizde Rıza Şimşek gibi olun dercesine dil döküyordu.

Rıza Şimşek’in en büyük düşüncesi ise her şeyin devletten beklenmemesi gerektiği hususu olmuş. Şimşek, Ordu adına yapılacak, kazandırılacak ne kadar önemli hizmet ve yatırım var ise gazetesinde yazdığı yazılar ile toplumu harekete geçirerek toplumla birlikte sorunların çözümüne gidiyor olmasıydı. Birlikten kuvvet doğar mantığını yürüten bir gazeteci olarak ömrü yettiğince de Ordu basınına ve yaşadığı şehre önemli izler ve eserler bıraktığına inanıyoruz.

Rahmi abi, “Yıllarca havaalanı, dere yolu, üniversite, liman gibi ilin ihtiyacı olan sorunlarını dile getirdi. Açtığı birçok kampanyayla da Ordu’da iz bırakan birçok eserlere imzasını attı. Rıza beyin o günlerde dile getirdiği üniversite, havaalanı, Dere yolu, teleferik bugün bizler kullanıyoruz. Onun fikirleri bir bir hayata geçiyor” ifadeleri ile özetledi Rıza Şimşek’i. Ve bu konuşmayı Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Altınordu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şahin Sevinç, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Çetin Oranlı ve basın mensupları da başları ve yürekleri ile tasdik ediyordu.

Kendimize karşı olan sorumluluğumuzun yanı sıra, ilimize ve ülkemize karşı da sorumluluğumuzu elden bırakmamamız gerekiyor. Gazeteci üretken olmalı. Gazeteci iyi fikir sahibi olmalı. Gazeteci art niyetli olmamalı. Gazeteci topluma hayat veren can gibi olmalı. Gazeteci kalemini dik tutmalı, kalemini satmamalı. Gazeteci yazılarını hak-hukuk ve adalet için yazmalı. Gazeteci güven duyulan emin bir insan olmalı der gibiydi sevgili Rahmi Çiçek abimiz. Haksızda değil yani.

Sapla samanın karıştığı ilimizde ve ülkemizde herkesin gazeteci olamayacağını, her şeyin de devletten beklenmeyeceğini anımsatan değerli büyüğümüz Rahmi Çiçek’e bir kez daha teşekkür ediyorum.

Mesleki konumumuz itibarıyla gelişmelere karşı her ne kadar muhalif damarlarımız ağır bassa da, her şeyin devletten beklenmeyeceği mantığı, birlik ve beraberliğe özlem duyduğumuz bu günlerde de çok şükür aklımıza bir kez daha dank etti. Bu vesile ile merhum gazeteci yazar kadim büyüğümüz Rıza Şimşek’e Allah’tan rahmet, ailesine de sabrı ihsan diliyorum…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları