HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BU MİLLET KİMİN SANDIĞINI PATLATACAK?

26 Mart 2018 Pazartesi Saat: 09:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Karadeniz çıkarmasında üç ilde yaptığı konuşmalarda en dikkat çeken detay “SANDIK” sözleri oldu. Cumhur İttifakı ile MHP ile güçlerine güç kattıklarına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun, Ordu ve Giresun’dan verdiği mesajlarda 2019 seçimlerinde net bir dille dünyayı şaşırtacaklarının da iddiasında bulundu.

Erdoğan’ın; “2019'da AK Parti'yi ve 'Cumhur İttifakı'nı, MHP ile yapmış olduğumuz ittifakı gelmiş geçmiş en yüksek oy oranları ile tanıştıracağız. Onun için MHP'li kardeşlerimizle beraber el ele vererek dayanışma içinde 2019 seçimlerinde sandıkları patlayacak, ümmetin, milletin birliğini zirveye taşıyacağız.

Türk siyasi tarihinde çığır açmış bir hareket olarak 2019'a da damgamızı vuracağız. Türkiye'de siyasetin rotasını yeniden belirleyeceğiz” sözleri şimdilik hafızalarımızın bir kenarında duruyor.

Ancak hatırlatmak da hasıl oldu. Referandum sonuçlarını göz önünde yeniden canlandıracak olursak yüzde 49 ve yüzde 51’lik taraflar, bu kez nasıl bir rota izleyecek, işte orası da tam bir sır. Bana göre AK Partinin önümüzde ki alacağı tek puan terörle mücadele kararlılığı olur. Aksi takdirde boşa umut beklemek doğru olamaz, olmaz da zaten.

Ekonominin iflas ettiği bir ülkede hiçbir parti sandık patlatamaz. Yakın bir tarihte 1.50 Liramız 1 dolardı, şimdi 4 liramız 1 dolar oldu. Türk Lirası süratle değer kaybediyor. Bir kilo fındık ile bir paket Amerikan sigarası bile alamıyor bu millet. Dünyanın en yüksek ÖTV’sini ödüyor bu millet.

Anadolu basını can çekişiyor, küçük ve orta ölçekli esnaflar can çekişiyor. Bu ülkede bankalar, elektrik dağıtım şirketleri, doğalgaz firmaları ve GSM operatörleri vampir olmaktan kurtulmadığı için nefes alamayan bu millet, acaba bu kez kimin sandığını patlatır? İşte orasını da Allah bilir.

Tarım ve hayvancılıkta üreticiler, parçalanmış bir gençlik, ahlak erozyonunun çöktüğü bir toplum, şiddeti marifet sayan bu millet, kimin sandığını patlatır acaba? Çok zor ve çetin bir seçim olacağı şimdiden belli değil mi? Her türlü sürprizlere gebe olan bu seçimlerde elbette son sözü millet söyleyecek ama milletin hali de işte ortada.

AK Parti-MHP, CHP-Saadet Partisi birde 6.5 milyon seçmeni olan HDP kılıçları çekti ama bana göre bu seçimlerde seçimlerin kaderini de İYİ Parti belirleyecek gibi. İYİ Parti, Türkiye genelinde yüzde 10’u aşarsa, taş taş üstünde kalmaz, satranç tahtası bozulur ve oyun yeniden başlar diye düşünüyorum. Bakalım bekleyip göreceğiz. Bu kez bu millet kimin sandığını patlatacak?

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları