HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

MUHALEFETİN YENİ İSİMLERİ!

14 Nisan 2018 Cumartesi Saat: 10:41

Ben artık CHP ve MHP’nin, Türkiye genelinde etkili siyaset yapamadığı kanaatindeyim. İki yıldır hem yazıyorum, hem söylüyorum hem de iddia ediyorum. Muhalefetin olmadığı yerde siyasette olmaz ve iktidar tek kale yapar diye.

Nihayet te zaten geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da, siyaseten de, demokraside de AK Parti’nin tek kale maç yaptığını kendi ağzıyla itiraf etmişti. Bu söze mecliste grubu bulunan muhalefet partilerinin bir çift sözleri olmadığı gibi gıkları bile çıkmadı.

Son aylarda 2019 yılına damgasını vuracak olan iki parti hayli dikkatimi çekiyor. Çalışmalarını, faaliyetlerini, parti ve ülke politikalarını yakın markaja alarak iyice izlemeye ve anlamaya çalışıyorum. Edindiğim kanaat o dur ki, Türkiye’de artık muhalefet bu iki partiden ibaret. Demokrasi gereği inşallah mecliste bu iki partiyi de mecliste görebiliriz.

Peki hangi partiler bunlar! İYİ PARTİ ve Saadet Partisi (SP), her iki partinin de dik duruşları, ilkelerinden ödün ve taviz vermemeleri Türk siyaseti adına önemli bir gelişme olacak. Tabi 2019’a kadar bu dik duruşlar devam ederse.

Türkiye artık muhalefeti İYİ Parti ve Saadet Partisinden izliyor, takip ediyor, ona göre de kanaat getiriyor. Meclisten muhalefet çıktı. Artık muhalefetin belini kıran bir iktidar var karşımızda. Hal böyle iken geriden muhalefet kuşağını beline bağlayan ve rotayı meclis ve Başkanlık seçimlerine çeviren İYİ Parti ve Saadet Partisi bakalım bu kez bu emeklerinin karşılığını 2019’da bulabilecekler mi?

Kim ne derse desin bana göre artık muhalefet İYİ Parti ve Saadet Partisinden sorulur. Ülke gerçeklerini tek tek anlatması ve üzerine gitmesi gerekenler sanki suskunluk hapı yutmuş gibi bunun faturasını 2019’da nasıl karşılayacaklar onu da çok merak ediyorum. Yeni muhalefet partilerimiz ülkeye hayırlı olsun. Başka ne diyebilirim ki, görünen köy klavuz istemiyor…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları