HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

KİME KARŞI SİYASET? KİME KARŞI MUHALEFET?

15 Nisan 2018 Pazar Saat: 11:48

Bugünlerde siyasi partilerimizde tek gündem konusu “İTTİFAK”, şimdi üsten aşağı bakacak olursak, AK Parti, MHP, BBP kol kola bu ittifak halayını çekiyorlar. Ortada çırpınan bir CHP var. Çırpınan diyorum, öyle ki HDP ile ittifak kurmaktan bile çekinmeyecek olan bir anamuhalefet partisi var.

Mecliste grubu bulunmayan ve dışarıdan Başkanlık ve meclise girebilmek için iktidar veya yönetime ortak olabilmek için dört nala kalkmış bir Saadet Partisi ve İYİ Parti var. Şimdi yukarıya tekrar bakacak olursak merak edilen en önemli konu MHP’nin tutumu. Neden MHP’nin tutumu? Diye sormak ta tabi en başta ülkücü camianın hakkıdır.

Çünkü, MHP’nin genel başkanı Dr. Devlet Bahçeli ve kurmayları, “Başkan Adayımız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Başkaca da bir adayımız yoktur” diyorlar. Bu kararı ülke bekası için aldıklarını ancak bu kararı almakla siyaseten muhalefet yapmayacakları anlamına gelmesin diyerek tabanına mesaj vermeye çalışıyorlar. Şimdi AK Partiye karşı siyaset yapamayacaklarına göre kime karşı siyaset yapacakları da merak konusu oldu.

Bir önceki cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin koluna giren bu seçimde de AK Parti ile hareket eden MHP ne zaman aklı selim tek başına bir seçime girecek? Bu da ülkücü camiada en çok sorulan soruların başında geliyor. Tek başına seçime girerse MHP’nin sonumu gelir? Sorusu da peşinde gelen ikinci soru oluyor.

CHP’nin, Atatürkçü ve köktenci kanadı HDP ile ittifakı asla kabul etmiyor. 6.5 milyon seçmeni olan HDP’yi de Kemal Kılıçdaroğlu her ne olursa olsun elinden kaçırmak istemiyor. 6.5 milyona hizmet etmeyen, işi gücü vatanın bölünmesi yolunda terör ve şer odaklarıyla her türlü caniliğe çanak tutan HDP’ye herkes sırtını dönmüşken, CHP’nin şimdiki üst tabanının ittifak yolunda ki planlarını da önümüzde ki günlerde zaman ziyadesiyle bize gösterecek.

Şimdi, CHP ile HDP kol kola girerse bu terör örgütü yani terör yuvası partiyle hangi siyasi ideolojiyle kime karşı siyaset, kime karşı muhalefet yapacak? AKP’nin koluna, bacağına sarılan MHP, hangi kimlikle kime karşı siyaset, kime karşı muhalefet yapacak?

Yani sizin anlayacağınız 2019’dan sonra da her şey aynı tas, aynı hamam olacak. Bana göre değişen hiçbir şey olmayacak. Bir beklenti şu Saadet Partisi ve İYİ Parti meclise kendilerini sokabilirlerse o zaman biraz meclis şenlenir, biraz daha çoğulculuk olur. Aksi durumda şimdiden yineliyorum. Aynı tas, aynı hamam durmak yok yola devam olur…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları