HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

PARTİLERDE SON DURUM…

28 Nisan 2018 Cumartesi Saat: 11:37

Erken seçim kazanı bugünlerde hayli hararetli kaynamaya devam ediyor. İki gün önce kamuda ve TSK’da milletvekili aday adaylığı için istifaların son bulması nedeniyle şimdi gözler öne çıkan isimlerde kimlerin aday olacağı tahminleri daha sıkça konuşulmaya başlandı. Türkiye genelinde 600 milletvekili seçimleri için başvurular 5-9 Mayıs tarihlerinde daha da netlik kazanacak.

Ordu’da da aynı heyecan aynı hızla devam ediyor. Aday yoğunluğunun her seçimde AK Parti’de olduğu bir gerçek. Bu gerçeklik yine sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de ilk sıra belli ve net bir şekilde Seyit Torun banko deniliyor. Zira CHP’de 2. Sıradan sonra aday olmak istemeyen isimler de hayli fazla. Yani CHP’de 3-4-5 ve 6. Sıraya şimdilik kimse yanaşmıyormuş. Kulislerde söylenenler bu yönde geliyor kulağımıza.

Gözlerin çevrildiği bir diğer partide, Saadet Partisi’nde 6 kişilik sıralamada ilk dördün şimdiden belirlendiği ve son iki sıranın da bugün kesinlik kazanacağı, yarın ise 6 isminde yapılacak İl Divan Toplantısında kamuoyuna duyurulacağı bekleniyor. Erken seçimin kilit partilerinden birisi olan Saadet Partisinde seçim çalışmaları da oldukça sıkı tutuluyor.

İYİ Parti, Ordu’da oldukça temkinli davranıyor. İnce elenip sık dokulan hesapların ardından hazırlanacak olan 6 kişilik sıralamada kimlerin yer alacağı da hayli merak ediliyor. Türkiye genelinde yakın markajdan takip edilen İYİ Parti, Ordu’da da Türkiye gerçeğini aratmıyor. İşi sıkı tutan İYİ Partide ayrıca kadın kotasında da eşitlik ilkesi öne çıkıyor. Bu ilke ile İYİ Parti, Ordu’da averajı yüksek tutmak istiyor.

Milliyetçi Hareket Partisinde ise vasat bir seçim takvimi süreci izleniyor. Adayların bugünlerde belli olacağı MHP’de ise sürpriz isimler beklenmiyor. Yüz bin imza toplayarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine girecek olan Vatan Partisi, seçimlere giremeyen DSP’nin, Demokrat Parti ile ittifak yapan ANAP’ın ise AK Parti ittifakı ile CHP ittifakında hangi cenaha destek verecekleri de merak edilen konular arasında yer alıyor.

Görüldüğü gibi 24 Haziran’da yapılacak olan erken seçimin en çok merakla takip edilen siyasi partileri, İYİ Parti ve SP’nin yanı sıra HDP ve Vatan Partisinin de etkilerinin ne olacağı yönünde. Ordu’da partilerde son durum şimdilik bu yönde bakalım önümüzde hafta bizlere ne gibi gelişmelere karşı sahne olacak birlikte göreceğiz.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları