HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

YENİ BİR SAYFA…

12 Mayıs 2018 Cumartesi Saat: 10:26

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın, "Türkiye ile ön koşulsuz diplomatik ilişkiler kurmaya hazırız" sözleriyle çıkış yapmasının ardından gözler dün Başbakan Binali Yıldırım’a çevrilmişti.

Başbakan Binali Yıldırım’ın, konuyla ilgili yaptığı değerlendirme de; "Tabii bir görelim. Ermenistan tabi yıllardan beri Türkiye'ye yönelik hasmane tutumunu, Türkiye'nin toprak bütünlüğüne sınırlarına yönelik yanlış tutumlarından vazgeçiyorsa her şeyden vazgeçiyorsa, yeni bir sayfa açmak istiyorsa bunlarla ilgili detayları görüp ona göre karşılık veririz.

Biz hiç kimseyle, başta komşularımız olmak üzere husumet içinde olmayı arzu etmiyoruz. Böyle bir yaklaşım varsa bunu tabiatıyla ülkemizin menfaatleri doğrultusunda değerlendiririz" ifadelerine Ermenistan nasıl somut adımlar atar bilinmiyor. Bunu önümüzde ki zaman süreci gösterecek zaten.

Ancak merak edilen tek şey var ki,o da Türkiye’de yaşayan Türk Ermeni nüfusunun bu konuya nasıl baktığı. Acaba Ermenistan’a talep, Türkiye’de yaşayan ermeniler tarafından mı gitti? Yoksa baş dış mihrakların hazırladığı yeni bir senaryomu bu? Anadolu kültürü içerisinde Türk kültürü ile mayalaşan Türk ermenileri ile bugüne kadar asla bir sorun yaşanmadı. Aynı mahallede yıllar boyunca aynı sevinç ve acıları bugüne kadar hala yaşamaya devam ettiğimiz yerleşim alanlarımız var. Burada karşı tarafın niyetini çok iyi okumak lazım diye düşünüyorum.

Eğer ikinci plan dediğim gibi bu senaryo dış güçler tarafından yazılıp, yeni bir ali cengiz oyunu ile karşımıza başka zırvalıklarla çıkacaklar ise Türkiye, önüne gelecek kartları çok iyi okumalıdır. Zira en ufak bir göz ardı, en ufak bir hata koca bir tarihe mal olur.

Çağ barış çağı, özgürlük çağı, demokrasi çağı olsun diye beklentiye girdiğimiz bu süreçte bir zeytin dalı da Ermenistan’a uzatma şansımız veya kültürümüz ne kadar var? Oturup bir kez daha düşünmek lazım. Bence ortaya atılan bu zarfı çok ince eleyip, sık dokumamız lazım. Eğer yeni bir sayfa açılmak isteniyor veya arzu ediliyorsa, husumet içinde olmayı da zaten iki tarafta arzu etmez diye düşünüyorum.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları