HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ŞİMDİ TAM ZAMANI (DİYELİM Mİ?)

28 Mayıs 2016 Cumartesi Saat: 09:10

Geçen yıllarda da birkaç kez dile getirmiştim. Karavan Turizmi, Ordu’da olgunlaşır mı? Olgunlaşmaz mı? Diye…

Komşumuz Tokat ilinde turizmin bu ayağı hayli pekişti. Gözlemlediğim kadarıyla komşumuza her yıl yaz aylarında Türkiye’nin dört bir yanından safari turizmi yapanlarda dahil olmak üzere karavanını kapan Tokat’a geliyor. Özellikle Niksar’da bu turizm ayağının biçilmez kaftanı olmuş durumda.

Bizde ilimiz Ordu için hemen her gün turizm adına ne geliştirebiliriz, ne üretebiliriz, alternatif olarak neler yapabiliriz, turizm için yapılan onca tanıtıma rağmen nasıl bir katkı sunabiliriz diye düşünmeye devam ederken birden aklıma Karavanlar geldi.

Şimdi tam zamanı diye düşünüyorum. Yapılan bunca tanıtım programları içerisine 2-3 dakikalık da Karavan Turizmine uygun olduğumuzun argumanları konulsa fena mı olur? Diye sorarak düşünmeye başladım.

Tabi bunun alt yapısını Turizm Müdürlüğü yapmalı. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte, turizmin bu ayağına talip olmak isteyen ilçe belediye ve kaymakamlıklarında bu fırsat altın tepsi de sunulmalı.

Safari ile bütünleştiğinde Karavan Turizminin de mükemmel bir çalışma olacağına inanıyorum. Çünkü bu yönde karavan tutkunlarının Türkiye’de önemli bir arza sahip olduklarını da biliyoruz.

Bunu her yıl bir şenlik, bir karnaval veya bir etkinlik halinde geleneksel hale bağlayabilirsek, inanıyorum ki turizm cazibemize bir halka daha katmış oluruz.

Düşünsenize Ulugöl’den ver elini Ohtamış’a, oradan Çiseli’ye, birde Perşembe Yaylasından Çambaşı’na bir haftalık seyr-ü sefer düzenlendiğini. Hayali bile ne kadar güzel ve ne kadar muazzam.

Ne dersiniz ilgili ve yetkili büyüklerimiz. Karavan turizmi içinde kolları sıvama adına haydi hep birlikte şimdi tam zamanı diyelim mi?



Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları