HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SİZ SİZDEN OLMAYIN!..

26 Mayıs 2018 Cumartesi Saat: 10:10

Ordu’da bugünlerde iki önemli hususta dikkatli olmanızda fayda var. Birincisi trafik, ikincisi de deniz.

Malum aşırı sıcaklar, insanlarda fazla tahammül ve hoş görü bırakmıyor. Belediyelerimizin alt ve üst yapı çalışmaları nedeniyle çileye dönüşen trafikte her an her şey ile karşılaşmanız mümkündür. Nereden karşınıza bir araç, bir yaya, bir hayvan, bir bisiklet, bir motor çıkacağı vallahi hiç belli olmaz.

O yüzden ne kadar dikkatli olursanız olun, bugünlerde dikkatinize fazla güvenmeden hatayı hep karşı taraftan bekleyin. Aynı uyarıyı yayalar içinde yapmak yerinde ve doğru olur diye düşünüyorum. Çünkü her an araç trafiğine kapalı alanlarda, kaldırımlarda dahi önünüzde, arkanızda bir bisiklet veya kurye motor kullanıcıları biterse hiç şaşırmayın.

Bunlar o kadar rahatlar ki, sanki her yer onların, sanki geçiş üstünlüğünde bile geçiş hakkı kendilerinde işte o kadar rahatlar. Hem size çarparlar hasar ve ya zarar verirler hem de üstüne de haklı çıkarlar. Ha bir de dövmedikleri kalıyor, bakın ona göre dikkatli olun.

Efendim ikinci hususta malum havaların ısınmasıyla deniz sezonu açıldı. Aman gözünüzü seveyim, bizim Karadeniz aşırı sıcakları sevmez kaynadı mı bir kere nerede, ne zaman, nasıl can alacağı hiç belli olmuyor.

Özellikle ırmakların denizle birleştiği noktalarda kesinlikle denize girmeyin. Yine Valiliğimizin ve belediyelerimizin tavsiye ettiği plajlar dışında denize girmemenizi şiddetle öneriyorum. Yine ilgili kurumlar tarafından uyarı levhaları bulunmayan kontrolsüz noktalarda deniz sefanızı, cefaya ve acıya dönüştürmeyin.

 

Geçmiş yıllarda bu konularda çok canımız yandı. Çok üzüldük, gencecik ve körpecik bedenleri toprağa verdik. Bu acıların tecrübeleri ile bu sene bari canımız yanmasın ve üzülmesin istiyoruz. O yüzden siz siz olun. Siz sizden olmayın!..  

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları