HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

YOL ADALETİ!..

28 Haziran 2018 Perşembe Saat: 09:48

Tam 50 yaşındayım. Köyüm, Ordu merkeze bağlı 2.5 km ileri de olan Öceli köyü. Burada yaşıyor ve ikamet ediyorum. Kendimi bildim bileli bizim köyün yolu aha bu yaz yapılacak, aha bu baharda başlanacak, aha kışa kadar bitirilecek denilerek bir sürü ahalarla bizim köyün yolu hala yapılmadı gitti.

Neden mi böyle giriş yaptım. Dün ulusal ve yerel basının gündemine Korgan Belediyesi Başkanı Tuncay Kiraz’ın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım bomba gibi düştü. “Oy verene yol var, vermeyene yok” dercesine paylaşımı büyük tepkilere neden oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi’ni töhmet altında bırakmak gibi bir niyetim asla yok. Bunu peşinen belirtmek isterim. Kiraz, biraz kendine çekidüzen vermeli, biraz değil ciddi anlamda bir çeki düzen vermeli.

Korgan, kimsenin babasının çiftliği değil. Korgan’ı yönetenlerde keyfiyete tabi olamazlar. Belediye başkanı değil, ne olursan ol kimseye böyle bir lüks sağlanamaz. Kimsenin böyle bir lüksü de olamaz. O mahalleye bunu yapayım, bu mahalleye şunu yapayım, o beklesin, bu alsın, şu kalsın hakkı kimsede yok. Yerel yönetici dediğin insan adil olur, hakkaniyetli olur, adam gibi adam olur. Ayrımcılık yapmaz, insanları, mahalleleri ötekileştirmez. Birleştirici ve kucaklayıcı olur.

Tuncay Kiraz’ın artık bu saatten sonra özrü bile kabul olmaz. Birisi veya birileri bu adamın kulağını çeksin, böyle densizlik ve hadsizlik bir daha yapmasın. Korganlıdan korkmuyorsan Allah’tan kork be kardeşim. Kuldan utanmıyorsan Allah’tan utan.

Şimdi biz Öcelililer 50 yıldır bütün seçimlerde hep iktidar partilerinden yana oy kullanmış bir mahalleyiz. Altınordu Belediyesi kendi uhdesinde ki bütün yolları tas tamam yaptı. Bizde teşekkürlerimizi ve minnet duygularımızı ifade ettik. Ancak anayolumuz ve 24 köyü birbirine bağlayan anayolumuz Büyükşehir Belediyesi uhdesinde. Defalarca yazdık, çizdik, ricada bulunduk. Yalvardık, yakardık hala yolumuz yapılmadı. Şimdi biz çıkıp bir Öceli yolu yüzünden Büyükşehir Belediyesini günah keçisi mi ilan etmemiz gerekiyor?

Ağzının içinde ki yolu yapmayan bir Büyükşehir belediyesinin bir bildiği vardır diye düşünüyor ve yolumuzun yapılacağı günleri de heyecanla bekliyoruz. Bu yol adaleti besbelli bize de gelir. Bu son seçimde de Adalet ve Kalkınma Partisi yine Öceli’de muhalefeti ikiye katlayarak birinci oldu. Bunu da ayrıca hatırlatmak isterim.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları