HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ADAY KITLIĞI MI? SİYASETE İLGİSİZLİK Mİ?

20 Ağustos 2018 Pazartesi Saat: 14:12

Bu yazıyı ya aklınızın bir kenarına not edin ya da yazıyı bir tarafta elinize geçebilecek şekilde saklayın. Çok değil, yakın bir tarihte çünkü lazım olabilir. Siyasete ilgisizlik bakın gün be gün nasıl eriyor.

Türkiye’de siyaset denilince artık akla Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan başka bir isim gelmiyor. Yazan da o, çizen de o, uygulamaya koyan da o, başarısının takdiri ise 17 yıldır kamuoyu tarafından mükafatlandırılıyor. En kötü ihtimalde dahi yüzde 51 ile de olsa iktidarı tek başına kimseye kaptırmıyor.

İyisiyle, kötüsüyle, günahıyla, sevabıyla ortaya birkaç hedef koydu ve aldı başını gidiyor. Allah, başkan Erdoğan’ın milletine yaptığı her hizmette kendisine zeval vermesin, ayağına taş değmesin, millet ve ülke bekası davasında yolunu, bahtını, iman ve itikatını açık etsin.

Şimdi gelelim muhalefete, anasından danasına varıncaya kadar muhalefet artık muhalefet olmaktan çıkmıştır. Bana göre genel kanı budur. Millete dokunamayan, milletin halinden anlamayan, milletin ne istediğinden bi haber muhalefet var şimdi karşımızda.

Yarım asırdır iktidara hasret muhalefet, her genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de kaybetmeye mahkum oluyorlar. İnanıyorum ki, önümüzde ki yerel seçimlerde de tablo yine değişmeyecek. Çünkü muhalefet yerel seçimlerde artık aday bulamıyor. Evet yanlış okumadınız! İrili ufaklı muhalefet partileri belediyelere artık aday bile bulamıyorlar. Buyurun buradan yakın şimdi.

Neden mi? Çünkü muhalefet güven vermiyor ve veremiyor. En büyük sıkıntı da burada başlıyor. Tercih ettikleri ve teklif götürdükleri adaylara dahi güven veremiyorlar. Ülkeyi yönetmeye talip olan muhalefet partileri, yerel yönetimlerde bu güvensizlikle nasıl başarılı olabilirler ki? Ordu, son yerel seçimlerde 20’de 20 yapmıştı. En çok şaşıranlardan biri de bendim. Meslek hayatımda ilk kez böyle bariz bir şekilde seçim sonucu tahminlerinde yanılmıştım.

Aradan geçen süre içerisinde başarının sırrının da nasıl gerçekleştiğine hep birlikte tanık olduk. Öyle ki, adamlar yerelde de ipin ucunu koy vermediler. Çalıştılar, çalışıyorlar ve çalışmaya da devam ediyorlar. İnsana dokunmayı da, insana hizmeti de iyi beceriyorlar vesselam. Kim ne derse desin bu kez de adamların odun koyduğu yerde, muhalefetinde aday kıtlığı çektiği bu süreçte yine Ordu’da 20’de 20 olursa hiç şaşırmam vallahi.

Muhalefet körebe oyunu oynamaya devam etsin. Muhalefet ip atlama, ipe un sermeye devam etsin. Bu arada muhalefet külhanbeyliği, kabadayılığı, racon kesmeyi de sakın elden bırakmasın. Onlar da biliyorlar ki, son sözü ve raconu millet keser. İşte bu tiplemeler sayesinde ne seçmen de ilgi kaldı ne de adaylarda şevk kaldı.

Eskiden siyasetin bir liyakatı, bir ahlakı, bir adabı, haysiyeti, onuru vardı. Çünkü siyaset millet için hizmet edilen bir dava yoluydu. Şimdi siyasetin ne hale geldiğini ve ne olduğunu varın siz söyleyin artık. Bayrak, millet, vatan ve devlet denilince acaba muhalefet ne anlıyor? Bunu da çok merak ediyorum.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları