HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ADAYA GÖRE ADAY

18 Kasım 2018 Pazar Saat: 12:27

Öyle bir sidik yarışına girdiler ki büyükşehirlerde sormayın gitsin. Siyasi partiler bugünlerde hep bildik tanıdık isimler üzerinde al aşağı ver yukarı ince hesaplar yaparak adaya göre aday çıkarma yarışına girdiler. Falan ilde falancı olursa, biz kimi buluruz da kimi çıkarırız hesapları da ayrı bir konu şimdi partilerde.

Özellikle muhalefet kanadında bu durum çok daha ağır basıyor. Hepsinin gözleri şimdi AK Partide ve son güne, son dakikaya kadar da bekleyecekleri kesin gibi gözüküyor. Kritik illerde durum bunu gösteriyor. Anamuhalefet başta olmak üzere diğer irili ufaklı muhalefet partileri de bu hesaplar peşindeler.

Muhalefet kanadında bir başka konuda, sıkıntı yok canım, aday çıkaramadığımız yerlerde ittifaka gider, başkan yardımcılıklarında veya meclis üyeliklerinde temsilde hak ve yerimizi alırız hesaplarındalar. Artık Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Partinin bir çok yerde birlikte ittifak yapacakları kesin gibi de diğer partilerin durumu ne olur? Şimdiden kestirmek erken olur kanaatindeyim.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile ittifak konusunda her ne kadar gerginlik sürse de don anlarda yine Cumhur İttifakı hakim kılınarak bir birlikteliğin olacağını düşünüyorum. Genel başkanlar her ne kadar herkes kendi yoluna dese de, bu ittifakta pilavdan dönenin kaşığının da kırılacağı muhakkak gibi gözüküyor. Her iki partinin milletvekillerinin yaptıkları açıklamalara bakılırsa vekiller gün gibi ayan beyan ittifak istiyorlar.

Şimdi adaya göre aday çıkarma mantığı ne kadar sağlıklı olacak? Bunun hesabını yapmak lazım. Tencere dibin kara, senin ki benden kara işine dönerse bu iş, Türkiye bir beş yıl daha kaybeder.

Bırakın karşınızda ki adayların kaşlarını, gözlerini, boylarını, poslarını, endamlarını da beyler, ülkeyi dört bir yandan yönetecek, içinde Allah korkusu olan, adaletli, adil, hakkaniyetli, erdemli ve istikrarlı adamlar bularak çıkın milletin karşısına. Yani lafın tamamı akıllıya söylenmez. Herkes kendi işine gücüne bakarsa selamette kendiliğinden gelir zaten. Adaya göre aday güleyim bari…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları