HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

MART’IN SONU!…

25 Mart 2019 Pazartesi Saat: 10:10

Ben kendimi bildim bileli Mart’ın sonu hep şaka ile başlayan yeni bir ayın ilk günü olarak başlar. Yani takvimin hayatımızda varoluşundan günümüze kadar da bu gerçek maalesef aynı şekilde yaşanmaya devam etmiştir. Kışın son demlerinde kapıdan bacadan baktıran, kazma kürek yaktıran Mart, baharı da şakacı Nisan ayına teslim ederek veda eder.

Bir gerçek var ki, o da siyasetin asla şakaya gelir bir yanı olmadığı, Mart ayının son günlerinde kazanan siyasetçilere şaka gibi gelen seçimlerin sonu ortada. Kaybeden siyasetçilerde kaybettiklerine inanamayarak şaka gibi der ve hazin sona doğru yol alırlar.

Ordu siyaseti öyle bir noktaya geldi ki, hemen her seçimde tedirgin ve kararsız olan seçmenler bu kez aktör haline geldiler. Son yerel seçimde de bunun örneğini görmüştük. Ya herro, ya merro deyip 20’de 20 yapmıştı. Ancak bu seçimde de yine aktör olacak seçmenin bu seferde ne yapacağının inanın garantisi yok. Rüzgar her gün bir başka yerden esiyor. 

Önce ki seçimlerde kazanan tarafta bu kez korku, panik ve endişe daha büyük görünüyor. Çünkü istifalar, yaşanan erozyonlar, renk verip sır vermeyenler, içten içe hayıf biçenler, keser döner sap döner diyenlerin bu kez ne yapacakları işte Allah’a kalmış bir durum olarak çıkıyor karşımıza. Yani korku bu tarafta çok daha fazla bir hal almış.

Muhalefet kanadında ise sanki iki başlı bir ördek senaryosu oynanıyor. Sanki 31 Mart’a tiyatro tak’ı kurmuşlar, tak’tan düşenin canı çıksın hesabı yapılıyor. Yani sizin anlayacağınız her iki tarafta son 6 gün kala resmen kendi ayaklarına kurşun sıkıyorlar.

Birde bazıları var ki, hiç suya sabuna dokunmadan, masrafsız, beyansız, sırf dostlar alış verişte görsün diye seçime gidenlere ya ne demeli? Onlar için sanki bir kapıyı kazanmak 20 kapıya eş değer olacak. Sanki o kapı da onları rahat bırakacaklar da bu rahatlıkla sırtlarını dayadıkları yerden şehrin şehrül emini olacaklar.

Ne diyeyim, artık mahalli ve yerel seçimlerde moda oldu. Ayranımız yok içmeye, at ile dayanırız belediyelerin kapısına. Hadi ordan hadi ordan hadi ordan. Kim tutar sizi. Mart’ın sonumu? Alın size Mart’ın sonu, Büyükşehirin 5 bin, Altınordunun kaderini 2 bin kişi belirleyecek. Bir kişi 4 oy demekse 31 Mart’ta bende kaderciyim Arkadaş...

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları