HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

PARA VAR MI PARA?..

30 Mart 2019 Cumartesi Saat: 10:57

Zaman geçim zamanı. 21. Yüz yılın ilk çeyreğinde Türkiye’de, sokakta ki vatandaş açım aç, açız aç diye feryat ediyor. Göz açıp kapanıncaya kadar seçim üstüne seçim yaşayan milletin açlıktan artık canı burnuna gelmiş durumda iken bir seçimin daha eşiğine geldik. Çok şükür.

Yerel seçim değil sanki genel seçimlere gidiyoruz. Bu kez yerel seçim atmosferlerinin de değiştiğine tanık olduk. Vaat vaat üstüne, proje proje üstüne, ülkenin her türlü tehdit altında olduğu söylemlerinden yola çıkan siyasiler, sanki 1 Nisan’dan itibaren bir çırpıda ülkeyi kurtaracaklarmış gibi attıkları naralar… Seçmene ne olmuş canım ülkeme dedirttirmeye yetti de arttı bile.

Bütün bunlar, seçmenin her şeyin farkında olduğunun farkında değiller. Ya da farkındalar, bu farkı görmezden geliyorlar. Siyasilerin senaryoları çok güzel, muazzam, harika hatta şahane ötesi ama ya vatandaşın çilesi, vatandaşın çilesi de inanın muazzam, harika ve şahane ötesi, öyle bir çile ki sormayın gitsin.

Bugüne kadar söylenenler söylendi. Diller döküldü, son yakarışlar yapıldı. Şimdi söz millette, milletin ta kendisinde. Bakın yarın bu ülkede sandığa giden her iki seçmenden biri; açım diyorsa, bugün siftah yapamadım diyorsa, emekli maaşım bin lira onu da alsınlar kendilerine harçlık yapsınlar diyorsa, sözde sicil affından bile yararlanamayan memur, işçi, emekli, esnaf, bankalar ipimizi çekti kıpırdayamıyoruz diyorsa vs. vs. vs.

Soruyoruz bu kez seçmene, kardeşim bak işte şunları, bunları yaptılar veya gelenler de şunu bunu yapacak dediğimizde ise seçmen, bana ne kardeşim, köprülerinden, hanlarından, hamamlarından, saraylarından. Benim boş laflara karnım tok. Ben cebime bir de tencereme bakarım. Gerisi onların sorunudur. Açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarından bihaber olanlara sorun bakalım. Maaşlara, üretime, istihdama, banka affına, vergi affına, sicil affına para var mı para? Sordunuz mu hiç? Diyerek sandığa gidiyorsa…

Evet kısa ve öz, Ordu’da, her iki kişiden birinin ağzından düşürmediği bu sorun ve konular üzerinden yarın sabah seçmen sandığa gidecek. Sonuç ne olacak? Sorusunun cevabını 24 saat sonra hep birlikte göreceğiz. Para var mı para? Diyerek sandığa giden Ordu’da sonuç ne çıkarsa çıksın, kazanan Ordu olsun, kazanan ülkemiz olsun. Haydeee hakkımız da hayırlısı…

 

 

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları