HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SANDIK DERSİ!..

3 Nisan 2019 Çarşamba Saat: 09:30

Bir yerel seçimleri daha geride bıraktık. Vatana, millete hayırlı olsun diyor, kazanan bütün siyasi parti adaylarına da (HDP) hariç başarılar diliyorum. Sandıktan çıkan sonuçlara göre kazananında kaybedeninde iyi bir ders çıkarması gerektiği kanaatindeyim.

Öncelikle Ordu’da ki resmi olmayan sonuçlarda ki son duruma bakacak olursak, Ordu Büyükşehir Belediyesi ile beraber 17 belediyeyi AK Parti aldı. 2 belediyeyi MHP alırken, 1 belediyeyi de CHP kazandı. Ordu’da Toplam 2 Bin 174 sandıkta oy kullanılırken, Seçimlere Katılım Oranı da % 85,56 oldu. Geçerli sayılan oylar ise 497 Bin 683 olarak açıklandı. Bu sonuçlar bugünkü manşet haberimizde de zaten yerini aldı.

Şimdi, Ordu’da seçimlere katılım oranı beklendiği gibi yüzde 85 civarlarında oldu. Yani Ordu halkı her seçimde yüzde 15 ila yüzde 20 arasında bir fire veriyor. Ülke geneline bakıldığında ise katılım oranı ilimizde yüksek olarak gözlendi. Çıkan sonuçları ilçelere göre iktidar partisi iyi analiz etmeli, muhalefet partileri artık aynanın karşısına geçmeli diye düşünüyorum.

Sandık bu kez anlayana iyi bir ders verdi. Bakınız AK Parti oyunu bu kez yalnızca bir, iki puan yükselterek yüzde 56’da kaldı. CHP 34’lerden 15’lere kadar düştü. Bu seçimlere büyük bir aşk ve heyecanla giren İYİ’si, Saadeti umduklarını bulamadı. DSP, BTP, VATAN, TKP’de ufaktan ufağa da olsa biraz kıpırdanmalar gözlendi.

Şimdi buradan kim, nasıl ders çıkarak aslolanda budur işte. Bana göre en büyük dersi MHP çıkarmalıdır. Ne demek istediğimi anlayan anlamıştır. MHP, artık bu saatten sonra ayrıştırıcılığı, ötekileştiriciliği bir kenara bırakıp, ivedilikle kucaklayıcı, birlik ve beraberliğin inşasını ve tesisini oluşturmalıdır. Bu seçimden sonra yalnız Ordu’da değil, Türkiye genelinde büyük bir teveccüh ve karşılık gören MHP, iyi bir ders ve sonuç çıkararak milleti kucaklayıcı pozisyonuna geçmelidir.

AK Parti’ye gelince burada ben şunu görüyorum. AK Parti eline bir süpürge, birde faraş alıp, tozu, toprağı temizleyecek ve MHP’nin meşhur sloganı ‘Ya sev, ya terk’ parolasıyla parti kadrolarını yeniden dizayn etmek durumdadır. Aksi halde AK Parti’de ki yaşanan muazzam erozyon, önümüzdeki yıllarda partinin başını fazlasıyla başını ağırtabilir.

CHP’de Ordu’da artık kendine okkalı bir tokat atmalı. Her seçimde 5 bin 10 bin oy farkıyla seçim kaybediyorsa işe buradan başlamalıdır. Neden? Bu kayıp neden? Diye sorup işe buradan başlamalıdır. Her seçimden tombaladan bir başkan veya vekil çıkacak diye bir kaide yok. Onun için CHP Ordu’da artık bu med cezir olayına bir formül bulmalıdır.

Saadet Partisi bu kez elini adayı üzerinden güçlendirerek çıkmıştı sahneye. Ancak bu güçte Saadete yetmedi. Dolayısıyla bundan sonra ki seçimlerde de Saadet Partisi artık bir kilit veya Anahtar partisi olmayı bir kenara bırakıp özüne geri dönmelidir. Demek ki taşıma su ile değirmen dönmüyormuş. İYİ Parti’de de anlaşılıyor ki sular daha durulmayacak. Daha şimdiden istifa söylemleri aldı başını gidiyor. Allah bu partiyi de İYİ etsin demekten başka bir şey demiyorum.

DSP, BTP, VATAN gibi partiler de maddiyat kurbanı olmaya devam etseler de, ben bu seçimlerde ki performanslarını takdir ediyorum. Valla elimde bir sihirli değnek yok ki kondurayım üzerlerine zira seçimlere ayrı bir renk kattıklarını da hep beraber görmüş olduk.

Ordu’da durum bundan ibaret oldu. Şimdi önümüze, işimize, gücümüze bakıp, kazananları tebrik edip, hizmet etmeleri yönünde herkes elini taşın altına koyarak şehrin kalkınma ve gelişmesine el vermesi zamanı başlamıştır. Seçimin kazananı bana göre seçmen olmuştur. Hayırlı olsun.

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları