HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SAPIK BERAT ALIYOR…

6 Mayıs 2019 Pazartesi Saat: 09:43


Bu ülkede artık sapıklarda berat olabiliyorsa pes artık. Tahliye değil, şartlı tahliye değil, denetimli serbestlik değil, Antalya sapığı berat alıyor. Hem de yok artık dedirten cinsten. Memleket ayağa kalkmış, her gün ayrı bir taciz, tecavüz, şiddet olaylarının ardı arkası kesilmeden sapık berat alıyor. 
Bu altta ki yazıyı iki üç yıl önce yazmıştım. Neden insan olamıyoruz. Bugünde maalesef aynı noktadayız. O gün ne yazmışsam manzara bugünde aynı. Bugünde değişen bir şey yok. Şu mübarek aylarda bu sapıklara baktıkça dinden, imandan çıkmamak için zor tutuyoruz kendimizi.
Bakın haksız mıyım? Geçmişte yazdığımı bir daha okuyalım. En zor iştir, insan yetiştirmek, insanı yetiştirmek için en önemli silahınız ise sabırdır. Öyle büyüklük yaşta, başta da olmuyor. Ne kadar makam mevki sahibi de olsanız insan olamadıktan sonra fayda da etmiyor.
İnsanın kendi kendini yetiştirmesi de ayrı bir erdemlik. Peki neden insan olamıyoruz? Dört dörtlük olamasak da neden insan olamıyoruz? Sanırım bu soruyu herkes sıkça kendi kendine sormalı, neden insan olamıyoruz? Diye
Suriye’de ki iç savaşta yaklaşık 50 bin çocuğun öldüğü ifade edildi. Ülkemizde terörün kirli emellerine kaç çocuk verdik? Canımız yandı, her gün yanmadığımız, gözyaşı dökmediğimiz günümüz geçmiyor.
Çocuklara kıyım yapılırken, ağzı dili olmayan hayvanlara zulüm yapılırken, toprağı çiçek yerine, ağaç yerine, nükleer bombalarla, silahlarla ağlatırken seyirci kalmaktan öteye gidemiyoruz. Çocukları ve toprağı ağlatanlar insan olabilir mi?
Bir şeyler yapılmalı, bir yerden başlanmalı diye düşünüyorum. İnsan olabilmek için. Acaba çok mu zor? Merhamet ve vicdan para ile mi satılıyor? Hakk’kın tasvip etmediği zulüm ve işkenceleri yapanlara karşı seyirci kalmak işin kolay yanı mı?
Hep gönlümden geçiriyorum, her gün dua ediyorum. Bugün de insanlık ayağı kalksın diye. Ülkemde ve yaşadığımız kürede eğer insanlık bir günde olsa ayağı kalkarsa inanın gözlerim açık gitmeyecek. Ağlayan insanları, ağlayan tabiatı düşündükçe kahrolmamak mümkün mü? Bir kez daha sormak istiyorum. Neden insan olamıyoruz? Neden? Diye sormuştum.
Bugün geldiğimiz noktada görüyorsunuz değil mi? Sapık berat alıyor. Ne diyelim, Ne?

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları