HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

MİTİLİ İSTANBUL’A SERDİLER

27 Mayıs 2019 Pazartesi Saat: 10:55

AK Parti, MHP, CHP, Saadet Partisi, İYİ Parti, Vatan, DSP, tası tarağı toplayıp İstanbul’a mitili serdiler. Bunların yanı sıra pkk nın meclisteki temsilcisi HDP ve terör yandaşları da İstanbul’u mesken tuttular. Anadolu ıssız, Anadolu sessiz, şimdi gözünü dikmiş İstanbul’a olacakları bekliyor.

Peki neden mitil İstanbul’a serildi? Cumhur’a göre beka meselesi, Millete göre demokrasi ve irade meselesi denilerek bir harbin içine girildi. Karar da takdirde 10 milyonluk İstanbul seçmeninin elinde. Yani 82 milyonun kaderi 10 milyon insanın elinde. 

İstanbul, tarihi boyunca, “Muhteşem Şehir”, “İmparatorlar Şehri”, “Roma Başkenti”, “Bâbüssaâde”, ve “Bâb-ı Ali” gibi pek çok isimle anılan İstanbul için bakın  ‘Eğer bir gün dünya tek bir ülke olursa, şüphesiz ki başkenti Konstantinopolis (İstanbul) olurdu’ demiş. Peki İstanbul’u bu kadar önemli yapan özellikleri neler, bir bakalım.

İstanbul Roma İmparatorluğu, Latin İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapmış bir şehirdir. 120 İmparatora, sultana ev sahipliği yapmış tek şehirdir. 3 büyük dinin kutsal emanetleri İstanbul’dadır.

2.000’e yakın inanç ve öğretiği yaşamış çeşitli dönemlerde İstanbul’da. Hristiyanlık ilk kez resmi din olarak Roma İmparatorluğu zamanında İstanbul’da kabul edilmiştir.

Hz. Muhammed (S.A.V)’in de İstanbul’la ilgili, ‘İstanbul bir gün muhakkak fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden asker ne güzel askerdir.’ hadisi vardır. (Kütüb-i Sitte -Buharî, Müslim, Tirmizî, Ebu Davud, İbn Mâce, Nesâî)

Aynı zamanda 3 büyük medeniyetin beşiği olmuş İstanbul. 2 kıtayı birleştiren dünyadaki tek şehir İstanbul’dur. Bu kadar ve daha fazla önem taşıyan bu ili kazanan bütün medeniyetleri de kazanmış oluyor. Cumhuriyet tarihi boyunca da bu hep böyle olmuştur. Yani İstanbul’u kazanan aynı zamanda Türkiye’yi de kazanmış oluyor. İşte İstanbul siyaseten de bu kadar önem ve güç temsil ediyor.

Şimdi mitili İstanbul’a seren tüm siyasi partilerin endişelerini bu tabloya göre daha iyi anlayabiliyoruz değil mi? Ancak unutulmamalıdır ki, İstanbul, her zaman aşırı güç zehirlenmesi yaşayan padişahların, sultanların, hakanların ve günümüz liderlerinin de biletini vakti ve zamanı gelince kesmeyi iyi bilmiştir. 

Evet bir bilet kesilecek 23 Haziran’da. Bir yanda bekacılar bir yanda demokrasi ve iradeciler. Medeniyetin beşiğinde bakalım 10 milyon Cumhur veya namı diğer Millet, tercihini nasıl ortaya koyacak. Şimdi bütün dünyanın merakla ve dört gözle beklediği sonuçları bizde oturduğumuz yere mitil sererek beklemeye başladık. Sonuç umarım hakkımızda hayırlı olanı olur.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları