HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BAŞLADILAR YİNE! (ÜRETİCİNİN SADAKASI)

28 Haziran 2019 Cuma Saat: 07:15

Yüz yirmi beş yıllık Karadeniz’de tarihçesi olan milli ürünümüz fındık için yine klişe sözler ve sözde açıklamalar havada uçuşmaya başladı. Başladılar yine, öyle bir sidik yarışına koyulmuşlar ki, zavallılar kendilerinden bile haberleri yok. Özellikle fındık fiyatı konusunda doğru söyleyeni de dokuz köyden kovmak ta marifetleri olmuş yine.

İktidarı, muhalefeti, siyasetçisi, sivil toplum kuruluşcusu, bir tek üretici hariç, önümüze kim gelirse gelsin herkes akıl hocası. Sonuç yok, çözüm yok, birlik, dirlik ve beraberlik yok, ortak akılla hareket etmek yok, bedava akıl baldan tatlı. Muhatapların belden aşağı birbirlerine hakaretleri de cabası.

Her zaman söylüyorum yine de söylemeye devam edeceğim. Bizim fındık üreticimiz akıllanmaz vesselam. Yüz yirmi beş yıldır fındıkla alakalı bir kanun, bir nizam yok. Fındıkla alakalı hükümetin garantörlüğü yok. Eskiden günah keçileri sanayici, tüccar ve manavdı. Şimdi tekelci oldu. Alaverciler, dalavereciler de, sanayicisi, tüccarı da şimdi topyekün tekelcinin simsarı olup çıktılar.

Üretici, akıllanmadıkça böyle bol keseden, karından, işkembeden konuşan da çok oluyor. Her seçim zamanı bir parmak bal çalınırdı eskiden şimdi o balı da çalan yok. Fiyat bu, ister beğen ister beğenme deyip vurgunun dibine çöküyorlar. Ben kabahati bu gözü dönmüş, şarlatan, şovmen, zındık, emek hırsızı münafıklara değil, ben kabahati üreticinin ta kendisine buluyorum arkadaş.

2019 yılının fiyatı 18’mi olsun, 20’mi olsun muş, bu sene fındığın maliyeti 14.20 TL. varın kaç Lira uygun görürseniz görün. Ha bu arada rekolte de çokmuş canım. 9-10 Lira da olursa hiç şaşırmam. Dedik ya akıldaneler başladılar yine bakalım üreticinin bu sene ki sadakası kaç Lira olacak?


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları