HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ADALET BUNUN NERESİNDE?

4 Temmuz 2019 Perşembe Saat: 09:47

SSK VE BAĞ KUR emeklileri ile Memur emeklilerine yapılan yüzde 5-6 lık zam, kendilerine yaptıkları zammın binde biri kadar bile değil. Dolayısıyla milletvekilleri ve mebuslar ülke vatandaşlarının kul hakkına girmişlerdir. Hakkı olan hakkını helal eder mi bilmiyorum ama ben hakkımı helal etmiyorum. Zehir zıkkım olsun.

Adil hükümet anlayışından sıyrılan adalet kontrolünü kendi lehine kullanan zihniyetten hak, hukuk ve adalet istemekte, beklemekte bu ülkede artık aptallık olur. Siz elin Suriyelisine, elin mültecilerine kişi başı aylık 2, 3 bin Lira masraf edin, 25-30 sene ülkesi için dirsek çürütüp ömrünü tüketen kendi vatandaşın içinde Bin 100, Bin 200, Bin 300 lira emekli maaşı ile avutun. Kendinize 5’er bin lira zam yaparken vicdanınız da mı hiç sızlamadı.

50-60 Liralık zamla sadaka dağıttığınız milyonlarca emeklinin hem ahını hem de hakkını aldınız. Zaruri temel gıda malzemelerine bile yüzde 40, yüzde 50 zam yaptınız. Milletin gırtlağına kadar çöktünüz. Aldığımız havadan bile neredeyse vergi kesiyorsunuz. Dünyanın en pahalı ÖTV’si bizde değil mi? KDV’si bizde. Dünyanın yine en pahalı vergi oranları da bizde değil mi? Resmen açlıkla, yoksullukla imtihan ediliyoruz.

Açlık ve yoksulluk sınırlarını daha yakın bir tarihte TÜİK açıkladı. Biri 3 bin lira dolaylarında, diğeri de 6 bin lira dolaylarında çıktı. Ya verdiği maaş Bin 200 Lira. Şimdi soruyorum adalet bunun neresinde. Buradan 600 milletvekiline ve bakanlara soruyorum. Adalet bunun neresinde?

Bu bizim derdimiz, çilemiz, sıkıntılarımız, ezalarımız ne zaman bitecek. Ülkenin kefen parasına bile göz dikilmiş deniyor kaç gündür ortalıkta gıkınız bile çıkmıyor. Demek ki ateş olmayan yerden duman çıkmazmış. Bir seneyi geçti. İttifakınız bile razı iken İntibak yasasını neden çıkarmadınız? Niye çıkaracaksınız ki, Suriyeliler ve mülteciler ne yiyecek o zaman değil mi?

Nasıl olsa sizin milletiniz, açlığa, yokluğa, sefalete alışkın bir millet. Sesi çıkmaz, soluğu çıkmaz, baş kaldırmaz, söz etmez, çıkanı, kaldıranı, edeni de nasılsa bir şekilde susturmanın yolunu da biliyorsunuz. Siz siz olun, bu haramdan, bu günahtan, bu kul hakkından kurtulun. Ben hakkımı helal etmiyorum arkadaş. Alın zammınızı çalın başınıza.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları