HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

İSTANBUL’UN HINCINI ZAMLARDAN ÇIKARDILAR…

6 Temmuz 2019 Cumartesi Saat: 08:52

23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini, Türkiye seçimleriyle eş değer gören zihniyet, sandıkta mağlup olunca hıncını vatandaşın kursağından geçen ne varsa her şeye zam yapmakla çıkardı.

Daha yedinci ayın ilk günlerinde olmamıza rağmen hükümet son olarak da tekel ürünlerine yaptığı son zamlarla ilk altı ayda yaklaşık yüzde 40 ila 45 arasında bir zam oranına ulaşmış oldu. Her şey de olduğu gibi yine alkol ve tütün içeceklerinde de dünyanın en pahalı ülkesi olma yolunda ilk sıralardayız.

Ayıptır, yazıktır, günahtır bu millete, bu millet inanın bu kadar zulmün hepsini bir arada hak etmiyor. Hazineyi boşaltanlar, bir yandan servet üstüne servet katmaya devam ederlerken bir yandan da milletin anasını ağlatmaktan geri kalmıyorlar. Önceki gün de yazmıştım son kendi maaşlarına yaptıkları zam ile memur, işçi, emekliye yaptıkları zam oranlarında da kul hakkına girmişlerdi.

Benim bu millete ve özellikle de tiryakilere bir önerim var. Gelin Türkiye genelinde bir tepki eylemi oluşturalım ve 2-3 gün tütün, alkollü içecekler ve akaryakıt almayalım. Evet yanlış okumadınız! 2-3 gün dişinizi sıkın bu üç ana öğeden uzak durun. Baksınlar o zaman elmi yaman, bey mi yaman. Bu nedir Allah aşkına. Bu zihniyete başka türlü ders verilmez arkadaşlar.

Bugünden tezi yok, bu yazıyı okuyan herkes kendi sosyal medya hesaplarından bu çağrıyı yinelesin. Fazla değil, 2-3 gün sigara, alkol ve akaryakıt almayalım. Hazineye katkımız millet olarak bakalım ne olacak. Avrupa’da ateist ülkelerde bile fazla alınan vergiler vatandaşa iade edilirken, bizde de daha yok mu, daha yok mu diyerek sömürmeye devam ediyorlar.

Haydi millet, top bizde bu kez. Gelin 2-3 gün bu tüketim malzemelerinden uzak duralım. Hatta ve hatta daha beterini yapıp, bu 2-3 günde sadece ekmek ve kuru soğana talim edelim. İnanın açlıktan ölmeyiz. Merak etmeyin bize hiçbir şey olmaz değil mi? Açlıktan kim ölmüş ki, bizde ölelim. Ayıptır yahu ayıp. Kuldan utanmıyorsunuz, Allah’tan da mı korkmuyorsunuz…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları